Cercul pastoral-misionar Loviștea s-a întrunit la Parohia vâlceană Greblești

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, astăzi, 12 martie 2014, la Parohia Greblești din Protopopiatul Râmnicu Vâlcea a avut loc întâlnirea preoților din cadrul Cercului pastoral-misionar Loviștea. La această întâlnire au luat parte preoții parohi și preoții slujitori din parohiile: Câineni I, Câineni II, Greblești, Bumbuiești, Boișoara, Găujani, Poiana, Spinu, Bratovești, Mlăceni, Perișani-Băiașu, Racovița și Robești-Balota.

Întrunirea s-a deschis cu oficierea slujbei de Te Deum, după care Pr. Daniil Negoescu, preot paroh la parohia Greblești, a susținut tema „Pregătirea credincioșilor pentru primirea Sfintelor Taine, (cu precădere la Taina Euharistiei, prin Spovedanie)”, tema fiind legată de Anul omagial euharistic (al Sfintei Spovedanii și al Sfintei Împărtășanii).

După susținerea lucrării, s-au mai dezbătut și probleme actuale cu care se confruntă preoții din ziua de astăzi, dintre care amintim: problema actualității și actualizării Canoanelor Bisericești, problema uniformizării cultului morților; obiceiuri și tradiții locale deviate de la ritualul ortodox, precum și problema împărtășirii cu aceeași linguriță; desfășurarea proiectelor catehetice precum și acordarea de ajutoare filantropice de către parohii familiilor sărace, bătrânilor, persoanelor bolnave.

Acest eveniment se încadrează în seria de manifestări dedicate „Anului omagial euharistic (al Sfintei Spovedanii și al Sfintei Împărtășanii) în Patriarhia Română”, potrivit arhiram.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente