Cerc pedagogic la Liceul Ortodox Episcop Roman Ciorogariu din Oradea

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, vineri, 4 aprilie 2014, la Liceul Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” din Oradea s-a desfășurat Cercul pedagogic al învățătorilor din alternativa educațională Step by Step din județul Bihor, activitate ce a reunit un număr de 54 de cadre didactice care predau la aceasta alternativă educațională, după cum a precizat Prof. Veronica Isdrăilă.

Desfășurate sub tematica „Modele de proiecte didactice”, activitățile au fost moderate de către doamna profesoară Anamaria Țirban, responsabila cercului pedagogic. Proiectarea unei zile de școală în alternativa Step by Step este complexă, pe unități tematice și abordează aspectele dezvoltării copilului ca pe un tot unitar. Activitățile se desfășoară după același ritual, în care Întâlnirea de dimineață pune bazele reușitei unei zile în clasa Step by Step.

Au pregătit cu măiestrie pedagogică și multă creativitate modele de proiecte didactice și prezentări power point, atât cadrele didactice gazdă, învățătoarele de la Liceul Ortodox, cât și cadre didactice de la alte școli din județ în care funcționează alternativa step by step. Au urmat apoi comunicări diverse pe teme de interes pentru învățământul primar și prelucrarea unor documente legislative de noutate.

Întreaga activitate s-a desfășurat sub semnul prieteniei care leagă învățătorii din alternativa educațională. S-au bucurat să se revadă, să-și împărtășească realizările, să viziteze școala și sălile de clasă. Ca semn al prețuirii muncii depuse de toți dascălii din alternativa Step by Step și în amintirea celor trăite cu prilejul cercului pedagogic, tuturor participanților le-a fost oferită „brățara prieteniei”, realizată de mâinile gingașe ale elevilor clasei pregătitoare de la Liceul Ortodox, îndrumați cu răbdare și dăruire de profesoarele Mărioara Berindan și Ramona Erdeli.

Părintele profesor Radu Rus, directorul Liceului Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” din Oradea, prezent la toate activitățile desfășurate, a apreciat și susținut munca depusă de toate cadrele didactice prezente, felicitându-le pentru dăruirea și profesionalismul cu care se apleacă spre nevoile fiecărei generații de elevi si a fiecărui copil în parte. De asemenea, părintele director a vorbit despre importanța apropierii copiilor de Dumnezeu, împărtășindu-le mereu din lumina cuvântului sfânt, și a făcut daruri de suflet participanților, constând în iconițe, calendare și pliante cu istorioare duhovnicești.

Comentarii Facebook


Știri recente