Cerc pastoral-misionar la parohia Turturești

Prăznuirea Sfinților, Drepților și Dumnezeieștilor Părinți Ioachim și Ana a prilejuit întâlnirea preoților Cercului pastoral misionar „Sfânta Ecaterina” Girov din Protopopiatul Piatra-Neamț.

Marți, 9 septembrie 2014, în biserica parohiei Turturești s-au săvârșit sfințirea cea mică a apei și Taina Sfântului Maslu de către soborul preoților giroveni.

Cuvântul de învățătură a fost susținut de către părintele Ionel Ababei de la parohia Verșești, care a făcut referire la Sfinții Ioachim și Ana și la importanța sărbătorilor care preced Anul Nou bisericesc. Ultima temă a prezentat considerente istorice și teologice,care au oferit o mai bună înțelegere a Indictionului, potrivit mmb.ro.

Părintele paroh Constantin Țurcă a mulțumit tuturor celor prezenți pentru rugăciunea împlinită și pentru implicarea în activitățile administrative și filantropice ale parohiei.

Cercul pastoral misionar „Sfânta Ecaterina” Girov cuprinde 10 parohii și este coordonat de părintele Constantin Țurcă, care ne-a oferit mai multe detalii despre întâlnirea de marți, cât despre viitoarele activități ale cercului: „Ziua a fost înălțătoare prin atmosfera de rugăciune și prin importanța duhovniceacă, fiindcă avem mare evlavie către Sfinții Părinți Ioachim și Ana. Am manifestat această trăire atât prin participarea la Taina Sfântului Maslu, prin comemorarea celor dragi trecuți în veșnicie, dar și prin aprecierea purtătorilor numelor sfinților părinți, pentru care am oficiat un Te-deum de mulțumire. Punctăm dorința credincioșilor noștri de a participa la slujbe slujite în sobor și credem că din acest motiv mulți dintre ei sunt pelerini prin parohiile noastre la aceste momente de rugăciune comună. În anul 2014 am organizat deja șase din cele zece întâlniri, urmând ca în perioada de timp rămasă să ne întâlnim în rugăciune și pentru prelegeri la parohiile Popești, Dănești, Girov și Doina. Temele care vor fi prezentate vor atinge câteva puncte cheie pentru credincioșii noștri, cum ar fi prezența duhovnicului în viața duhovnicească a creștinului, rolul Canonului în Taina Sfintei Spovedanii, pregătirea pentru Taina Spovedaniei, și, fiindcă 2014 este an comemorativ al Sfinților Martiri Brâncoveni am programat și o temă specifică, anume Sfântul Martir Constantin Brâncoveanu – ctitor de lăcașuri sfinte ”.

Comentarii Facebook


Știri recente