Cerc pastoral – misionar la parohia Fierbinți Târg, jud. Ialomița

Luni, 21 ianuarie 2014, când Biserica noastră dreptmăritoare creștină îl cinstește pe Sfântul Maxim Mărturisitorul, în biserica parohială din orașul Fierbinți Târg s-a oficiat Taina Sfântului Maslu de un sobor de 10 preoți în fruntea căruia s-a aflat preacucernicul părinte Bogdan – Ionuț Stancu, Protopopul Urzicenilor.

La momentul cuvenit predicii, preacucernicul părinte protopop a subliniat întreita importanță a anului 2014, și anume: la nivelul Patriarhiei Române acest an a fost proclamat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române ca „Anul omagial euharistic (al Sfintei Spovedanii și al Sfintei Împărtășanii) și Anul comemorativ al Sfinților Martiri Brâncoveni”, la nivelul Episcopiei Sloboziei și Călărașilor în 2014 se împlinesc 20 de ani de la numirea primului arhipăstor, iar la nivelul Protopopiatului Urziceni anul acesta se împlinesc 300 de ani de la înființare.

La final, preotul paroh Andrei – Gabriel Ghiaur a mulțumit părintelui protopop pentru bogatul său cuvânt de învățătură, preoților slujitori și credincioșilor pentru prezență, și a subliniat foloasele bucuriei comuniunii.

După agapa frățească preacucernicul părinte Bogdan – Ionuț Stancu, Protopopul Urzicenilor, a cercetat locul pe care se va construi viitoarea casă parohială a comunității din Fierbinții de Jos.

Comentarii Facebook


Știri recente

Mănăstirea Mușinoaele are un nou stareţ

Ieromonahul Sofronie Nechita este noul stareţ al Mănăstirii Mușinoaele din Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei. Părintele a fost prezentat obştii duminică de Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian, care şi-a exprimat convingerea că noul stareţ va continua cu aceeași…