Cerc pastoral-misionar în Protopopiatul Reșița

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, marți 1 aprilie 2014, preoții din cadrul Centrului Pastoral-Misionar Reșița Govândari-Fârliug, coordonat din încredințarea ierarhului bănățean, de către preotul Emil Crăciun, s-au întrunit la biserica ortodoxă cu hramul „Schimbarea la Față” din Reșița.

În cadrul acestei întruniri, la care a participat și părintele protopop Petru Berbentia, s-a săvârșit, la ceas de seară, Slujba Vecerniei, de către preoții: Nicolae Hațiegan de la Parohia „Schimbarea la Față”, Valentin Popovici de la Parohia Câlnic și Ion Ștefoni de la Parohia Târnova. Ceilalți preoți, membri ai centrului, au dat răspunsurile la strană. În încheiere, părintele Damaschin Tătaru de la Parohia „Pogorârea Sfântului Duh” din Reșița, a susținut o cateheză despre Sfintele Taine.

Având în vedere că Sfântul Sinod a proclamat anul acesta ca „An omagial euharistic”, părintele Emil Crăciun de la Parohia „Pogorârea Sfântului Duh” din Reșița a susținut conferința cu tema: „Taina Spovedaniei și a Euharistiei – mijloace de urcuș duhovnicesc în viața credincioșilor”.

„Cercurile pastorale sunt un bun prilej de-a intensifica misiunea catehetică a Bisericii în vederea întăririi credincioșilor în credință dar și de a-i apropia de Mântuitorul Iisus Hristos, prin Sfintele Taine. Pentru preoți ele sunt o bună oportunitate de-a ne ruga împreună Arhiereului Celui Ceresc, dar și de-a ne împărtăși unii altora din încercările rezolvării problemelor cu care ne întâlnim în parohii. De asemenea, ne îmbogățim cultura teologică pentru a putea răspunde în duh creștin la toate ispitele și provocările de astăzi”, a subliniat părintele Emil Crăciun.

Au urmat discuții pertinente și au fost aduse completări de către ceilalți preoți, arătându-se în final că orice liturghie săvârșită fără împărtășirea credincioșilor este o liturghie nefinalizată.

(Articol realizat de Pr. Emil Crăciun și Diac. Pavel Canea)

Comentarii Facebook


Știri recente