Cerc pastoral – misionar, în Protoieria Târgu Cărbunești

Preoții din cadrul Protoieriei Târgu Cărbunești s-au reunit marți, 8 aprilie, la Centrul pastoral misionar „Sfântul Ioan Gură de Aur”, în cadrul Cercului pastoral – misionar desfășurat cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei. Cu acest prilej, părintele Bora Ioan Sorin, de la Parohia „Sfântul Antim Ivireanul”, a susținut o prelegere pe tema „Sfânta Euharistie”, după cum ne-a declarat Gabriela Popescu.

Au urmat discuții pe marginea celor prezentate. De asemenea, au fost abordate cu prilejul acestei întruniri si probleme curente ale activităților pastoral misionare și administrative de la nivelul parohiilor.

„Sfânta Taină a Împărtășaniei se săvârșește în timpul Dumnezeieștii Liturghii, ea este centrul și scopul acesteia. Darurile ce se aduc de către credincioși, pâinea din grâu curat, dospită, și vinul din struguri se prefac în Trupul și Sângele Mântuitorului, prin invocarea Duhului Sfânt asupra lor de către liturghisitor. Rugăciunea de invocare a Duhului Sfânt poartă numele de epicleză și constituie momentul cel mai important din Sfânta Liturghie. Creștinii pregătiți prin Taina Sfântă a Spovedaniei se împărtășesc în cadrul Dumnezeieștii Liturghii la momentul cuvenit. Cei bolnavi vor fi împărtășiți de către preoți în afara bisericii, la spital sau la casele lor. Nu pot fi împărtășiți cei aflați în stare de inconștiență și cei ieșiți din minți”, a precizat părintele protoiereu Iulian Mărgineanu, de la Protoieria Târgu Cărbunești. Părintele Mărgineanu ne-a mai informat că astăzi, 9 aprilie, aproape 200 de copii au fost împărtășiți în Parohia Polovragi, după Taina Sfântului Maslu săvârșită de către un sobor de preoți.

Comentarii Facebook


Știri recente