Cerc pastoral-misionar în Parohia Tincova

Joi, 19 februarie, Parohia Tincova din Protopopiatul Caransebeș a găzduit întâlnirea primului Cerc pastoral-misionar din Episcopia Caransebeșului, după cum ne-au transmis Diac. Pavel Canea, Darius Herea. Astfel au participat toți clericii și profesorii de religie din Cercul pastoral-misionar Valea Timișului Nord. În prezența Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, întâlnirea a debutat cu săvârșirea Sfintei Liturghii în biserica parohială „Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil”, oficiată de un sobor de preoți din cercul pastoral.

În contextul Anului comemorativ al păstorilor de suflete, după rugăciunea amvonului, s-a oficiat o slujbă de pomenire pentru clericii adormiți în Domnul, care au păstorit parohiile din arealul centrului.

În cadrul Sfintei Liturghii a fost susținută o predică, iar la final o cateheză. În continuare a avut loc conferința „Mijloace pastorale, misionare, educaționale și sociale pentru transmiterea dreptei credințe în rândul tinerilor”. Astfel a fost susținută o meditație biblică, un referat și s-au purtat discuții pe marginea conferinței, dezbătându-se și probleme pastorale din unitățile parohiale. De asemenea profesorii de religie au prezentat activitățile pe care le desfășoară în unitățile școlare, respectiv în parteneriat cu Biserica.

„Am dezbătut toate problemele punctuale cu care se confruntă preoții în parohii, dar și profesorii de religie în școli. De asemenea am stabilit și parteneriatele, atât de necesare la ora actuală, între Parohie și Școală și i-am pus în legătură directă pe toți preoții cu profesorii de religie. Totodată i-am îndemnat să conlucreze, să colaboreze și să fie mai aproape unii de ceilalți, sprijinind ora de religie, sprijinind misiunea și activitățile cu tinerii și copiii. Credem că aceste cercuri pastoral-misionare și toate discuțiile și hotărârile pe care le-am luat vor fi benefice și vor eficientiza și vor îmbunătăți viața bisericească din Episcopia noastră”, a subliniat Preasfințitul Părinte Lucian.

Întâlnirile pe grupe la nivelul centrelor pastoral-misionare se vor desfășura pe tot parcursul anului 2015, în toate cele 19 centre ale Episcopiei Caransebeșului și fac parte din manifestările dedicate „Anului omagial al misiunii parohiei şi mănăstirii azi”.

Comentarii Facebook


Știri recente

În imagini: Hirotonie la Mănăstirea Radu Vodă

Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a oficiat Sfânta Liturghie la Mănăstirea Radu Vodă din București, sâmbătă, 23 ianuarie 2021. În cadrul slujbei, diaconul Adrian Stolnicu a fost hirotonit preot pe seama…