Cerc pastoral misionar în Parohia Ortodoxă Aradul Nou

Preoţii din Cercul pastoral-misionar Arad I s-au întâlnit marți, 12 aprilie 2016, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, în biserica cu hramul „Sf. Mare Mc. Gheorghe”. Scopul întâlnirii a fost discutarea temei propuse de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române cu prilejul declarării anului 2016 drept „Anul omagial al educaţiei religioase a tineretului creștin ortodox şi Anul comemorativ al Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul şi al tipografilor bisericeşti în Patriarhia Română”.

Întrunirea a debutat cu prezentarea agendei de lucru a activităţilor pe anul 2016 din cadrul cercului, făcută de către Părintele Emil Roman după care s-a trecut la prezentarea referatului cu titlul „Conlucrarea bisericii, familiei și școlii pentru ca tinerii ortodocși să fie îndrumați spre misiune, mărturisirea credinței ortodoxe prin cuvânt și faptă potrivit Sfintei Scripturi și tradiției ortodoxe” susținut de pr. Teodor Faur preot slujitor al acestei parohii.

„Tema de astăzi ne propune, să încercăm a găsi punți de comunicare eficiente și adaptate la cerințele de informare și având în vedere preocupările tinerilor din societatea de astăzi care sunt foarte diferite. Modalităţiile de petrecere a  timpului liber, diversitatea mijloacelor de informare, alegerea prietenilor constituie pentru tineri prilejuri de descoperire a unor modele şi valori diferite, uneori contradictorii cu învăţătura creştină. Apare astfel riscul nerespectării poruncilor lui Dumnezeu şi al căderii în păcat. Întrucât cantitatea de informaţie este foarte mare şi puternic diversificată, propunând şi promovând valori, atitudini şi comportamente diferite, tânărul creştin trebuie să dispună de voinţă şi de criterii de selectare  şi de utilizare a acestora”, a subliniat părintele

Pe marginea temei prezentate, preoţii participanţi au adus exemple concrete din viaţa parohiei lor în relaţia cu şcoala şi profesorul de religie. În aceeași direcție, la propunerea Părintele Emil Roman a fost invitat să participe la această întrunire și  profesorul de religie Teodor Zbârcea de la Liceul Adam Muller Guttenbrunn Aradul Nou. Acesta a vorbit despre problemele cu care se confruntă profesorii de religie dar și despre soluțiile în scopul realizării în comun a unor programe, acţiuni, activităţi şi proiecte cu caracter informaţional, asistenţial şi aplicativ, afirmă pr. cons. Gabriel Mariș din cadrul Eparhiei.

Comentarii Facebook


Știri recente