Cerc pastoral-misionar în Parohia Mehadica, Protopopiatul Băile Herculane

La Parohia Mehadica din Protopopiatul Băile Herculane s-a reunit joi, 05 noiembrie 2015, cel de-al XVIII-lea Cerc pastoral-misionar din Episcopia Caransebeşului. Întâlnirea Centrului pastoral-misionar Domașnea a debutat în biserica parohială Naşterea Maicii Domnului cu săvârşirea Sfintei Liturghii, în cadrul căreia a fost susţinută o predică la Duminica a XXIV-a după Rusalii de către părintele Moise Olariu de la Parohia Cănicea şi o cateheză cu tema Biserica – trupul lui Hristos de către părintele Iosif Buzangia de la Parohia Pârvova.

La final, în contextul Anului comemorativ al păstorilor de suflete, s-a oficiat şi o slujbă de pomenire pentru clericii adormiţi în Domnul, după cum ne-au precizat Diac. Pavel Canea şi Darius Herea.

În continuare, preoții împreună cu profesorii de religie din arealul cercului s-au întrunit pentru a dezbate conferinţa Prevederi canonice referitoare la parohia ortodoxă, susținută de un referent și doi coreferenți. S-au expus cu acest prilej şi problemele parohiale cât şi dificultăţile cu care se confruntă profesorii de religie în unităţile de învăţământ. De asemenea, părintele coordonator al acestui cerc, Iosif Frenț de la Parohia Domașnea, a prezentat o meditație biblică, pornind de la textul scripturistic: Cel pe care l-a trimis Dumnezeu vorbeşte cuvintele lui Dumnezeu, pentru că Dumnezeu nu dă Duhul cu măsură (In. 3,34).

Din încredințarea Preasfinţitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului, la acest cerc a fost prezent părintele Gabriel Gozman, consilier social misionar, care a precizat: „La această întrunire s-au pus în discuție diferite probleme, comunicându-se preoților și anumite hotărâri ale Centrului eparhial. S-au abordat și aspecte practice referitoare la relația dintre Școală și Biserică, deoarece preoții și profesorii de religie trebuie să continue lucrarea cu tinerii ca aceștia să cunoască cât mai mult din învățătura Bisericii și să crească în Biserică. De asemenea s-a pus accent și pe lucrarea social-filantropică, care este foarte importantă în misiunea Bisericii”.

Scopul celor 19 cercuri pastoral-misionare, organizate la nivelul Episcopiei Caransebeşului, este de a dinamiza misiunea preoţilor şi a profesorilor de religie şi a găsi noi metode de a-i apropia pe credincioşi de valorile autentice ale Bisericii noastre.

Comentarii Facebook


Știri recente