Cerc pastoral-misionar în Parohia Joia Mare din Protopopiatul Sebiș

Preoţii Cercului pastoral-misionar numărul 2 Buteni, coordonați, din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, de Pr. Marian Ciucur, s-au întrunit duminică, 10 aprilie 2016, în Parohia Joia Mare din Protopopiatul Sebiș, după cum ne-a precizat Protos. Iustin Popovici.

Părinţii slujitori au oficiat slujba Vecerniei cu litie în cinstea Sfântului Ierarh Calinic de la Cernica. Soborul a fost condus de Părintele Protopop Alexandru Botea, alături de care au slujit Părintele Marian Ciucur din Buteni, Părintele Teodor Farcaş din Parohia Zăbrani, fiul al satului, Părintele Stănel-Gheorghe Stan din Cuied, Părintele Alexa Birău din Chisindia, Părintele Vasile Coşeri din Paulian, Părintele Cristian-Gheorghe Pop din Revetiş, Părintele Marian-Florin Oarcea din Almaş, şi preotul paroh Daniel Pavel.

La finalul slujbei, Părintele Teodor Farcaş a ţinut un cuvânt în care a făcut referire la Evanghelia Duminicii a 4-a din Postul Mare şi a punctat importanţa lucrării virtuţilor în urcuşul pe scara duhovnicească.

În continuare, a luat cuvântul Părintele Marian Ciucur, coordonatorul Cercului, care a făcut referire la vieţile Sfinţilor Antim Ivireanul, sărbătorit în acest an omagial, şi Calinic de la Cernica, amândoi întâistătători pe scaunul episcopal al Râmnicului.

Comentarii Facebook


Știri recente