Cerc pastoral-misionar în localitatea Grădinari,Protopopiatul Reșița. Proiecte pentru tineri

Biserica Sfântul Mare Mucenic Gheorghe din localitatea Grădinari, Protopopiatul Reșița, a găzduit luni, 12 septembrie 2016, întâlnirea lunară a preoților din Cercul pastoral misionar Valea Carașului, informează site-ul oficial al Episcopiei Caransebeșului.

Evenimentul a debutat  cu oficierea Acatistul Sfintei Cruci de un sobor format din cinci preoți de la parohii componente ale cercului pastoral-misionar.

În cuvântul rostit, Părintele Sergiu Dalea, de la Parohia Ticvaniu Mare, a vorbit despre importanța Sfintei Cruci. De asemenea,  părintele Marius Peica (Parohia Gârliște) a susținut o cateheză pentru tineri cu tema Fericirile, principii de viață creștină.

Cea de-a doua parte a întâlnirii a fost rezervată conferinței cu tema Ora de Religie și catehezele bisericești pentru tineri. La dezbatere au participat pe lângă preoții cercului misionar și  profesorii de religie ai parohiilor participante.

Conferința a fost prezidată de delegatul Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, părintele Mihai Ciucur, inspector din cadrul departamentului de tineret al eparhiei.

După luările de cuvânt pe marginea conferinței, au fost formulate și câteva proiecte concrete referitoare la educația religioasă a tinerilor, fiind stabilită o întâlnire la care să participe tineri din toate parohiile cercului pastoral.

În final, delegatul Centrului eparhial, a transmis cuvântul de binecuvântare al  ierarhului.

Evenimentul face parte din manifestările organizate în Episcopia Caransebeșului în Anul omagial al educației religioase a tineretului creștin-ortodox.

Comentarii Facebook


Știri recente