Cerc pastoral la Râmnicu Vâlcea. Tema întâlnirii a fost cinstirea icoanelor

La Biserica Sfinții Împărați Constantin și Elena din cartierul Ostroveni, au avut loc luni, 6 februarie 2017, lucrările Cercului pastoral-misionar Râmnicu Vâlcea Sud, informează site-ul oficial al Arhiepiscopiei Râmnicului.

În prima parte a întâlnirii a fost oficiată o slujbă de Te Deum. După slujbă, Părintele Ion Dincă, Protoiereul Protopopiatului Râmnicu Vâlcea Sud, a transmis cuvântul de binecuvântare din partea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului. Chiriarhul a subliniat în cuvântul transmis necesitatea conlucrării în parohii pentru intensificarea lucrărilor educaționale și social-filantropice.

În continuare, Pr. Popa Vasile, coordonatorul Cercului pastoral, a prezentat calendarul întrunirilor din anul 2017, propunerile tematice și proiectele culturale aflate în desfășurare.

Tema întrunirii a fost Cinstirea icoanelor în credința și evlavia ortodoxă. În prezentarea susținută, Părintele Dinică Augustin Firmilian a precizat faptul că iconografia ortodoxă depășește granița artei plastice.

Iconografia Bisericii Ortodoxe nu este numai o simplă artă, ci o artă  teologică  care înfățișează evenimente din istoria mântuirii noastre care s-a făcut prin Hristos Domnul. Întreaga atmosferă picturală în Biserică este dominată de lumina Învierii, a spus părintele Dinică Augustin Firmilian.

În partea a doua a reuniunii, în contextul Anului comemorativ Justinian Patriarhul şi al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului în Patriarhia Română, au avut loc dezbateri privitoare la modul în care trebuie mărturisită și apărată credința ortodoxă în societate.

Comentarii Facebook


Știri recente