Cerc pastoral la Parohia Paşcani, Protopopiatul Ilfov Nord

În după-amiaza zilei de Marţi 25 noiembrie 2014, începând cu ora 15:30, s –a desfășurat la Parohia Pașcani al III – lea Cerc Pastoral al Centrului nr. 6 – Moara Vlăsiei din Protopopiatul Ilfov Nord. La acest Cerc Pastoral au participat preoţii din parohiile Pașcani, Grădiștea, Moara Săraca, Sitaru, Vărăști, Vărăștii de Sus, Canela și Căciulaţi, după cum ne-a declarat Pr. Anghel Alexandru.

În deschidere s –a săvârșit slujba Acatistului Sfintei Muceniţe Ecaterina şi Slujba de Te Deum de către un sobor de preoţi condus de Pc. Pr Burcea Cristian, protopop al Protopopiatului Ilfov Nord.

Bucuria enoriașilor din parohia Pașcani prezenţi la Cercul Pastoral a fost dublată de aniversarea a 31 de ani de slujire a părintelui paroh Niţă Ştefan şi de prezenţa domnului Andrei Filip, primarul comunei Moara Vlăsiei.

Referenţii Cercului Pastoral au fost: Pc. Pr. Iliescu Valerian de la parohia Căciulaţi care a vorbit despre Taina Spovedaniei – aspecte principale şi inovaţii liturgice; Pc. Pr. Alexandru Popescu de la parohia Grădiştea care a vorbit despre Taina Spovedaniei: duhovnic vs. psiholog şi Pc. Pr. Alexandru Anghel de la parohia Canela care a vorbit despre Aspecte din viaţa Sfântului Constantin Vodă Brâncoveanu.

Părintele Protopop Burcea Cristian a rostit un cuvânt de învăţătură în care a amintit de importanţa Sfintelor Taine a Spovedaniei şi Împărtășaniei şi a îndemnat pe cei prezenţi ca şi în această perioadă de post al Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos „să-şi lumineze sufletele şi să fie alături de semeni prin acte de milostenie, urmând exemplul samarineanului milostiv din sfânta Evanghelie”. De asemenea a vorbit şi despre importanţa martiriului sfinţilor Brâncoveni, amintind unele aspecte din viaţa şi activitatea deosebită a Sf. martir Constantin Vodă Brâncoveanu, „mare ctitor de cultură şi locașuri sfinte”.

La final părintele Protopop a felicitat pe părintele paroh Niţă Ştefan pentru cei 31 de ani de slujire jertfelnică, iar la rândul său, părintele paroh, a mulţumit tuturor celor prezenţi pentru participarea la acest eveniment din viaţa parohiei.

Comentarii Facebook


Știri recente