Cerc pastoral la Cepari, Năsăud

Preoții din Cercul pastoral-misionar Năsăud, coordonați de pr. Sermeșan Ovidiu, s-au întâlnit în Parohia Cepari din Protopopiatul Năsăud. În Biserica cu hramul „Bunavestire”, în prezența a numeroși credincioși, soborul preoților slujitori, alături de parohul Ionel Motofelea, au săvârșit Taina Sfântului Maslu, informează „Ziarul Lumina”.

În cuvântul rostit la finalul slujbei, pr. Roș Ștefan de la Parohia Gersa I, plecând de la Evanghelia a 6-a din cadrul Tainei Sfântului Maslu, care prezintă vindecarea fiicei femeii cananeence, a vorbit credincioșilor despre puterea sfințitoare a credinței și grija părintească pentru copii. Tot în cuvântul de învățătură, preotul a subliniat și importanța rugăciunii părinților pentru copii. În încheiere, parohul Ionel Motofelea a mulțumit tuturor preoților prezenți.

Biserica Parohiei Cepari, cu hramul „Bunavestire”, datează din anul 1407. De-a lungul timpului s-au făcut diferite lucrări de reabilitare a bisericii. În anul 1945, biserica a intrat în folosința credincioșilor ortodocși români, prin plecarea sașilor evanghelici luterani, pentru ca în 1976 să fie cumpărată de credincioșii ortodocși de la cultul evanghelic luteran. Între anii 1975-1976 biserica a fost pictată în tehnica tempera de către pictorul Viorel Nimigeanu, iar în anul 1976 a fost sfințită de vrednicul de pomenire arhiepiscop Teofil Herineanu, în timpul păstoririi pr. Iuliu Crișan. În anul 2003 s-a refăcut zidul de 130 metri care fortifică biserica, iar între anii 2012-2013 s-au pregătit pereții Sfântului Altar pentru pictură, s-a înlocuit pardoseala și biserica a fost înzestrată cu mobilier nou, conform pr. Ionel Motofelea.

Comentarii Facebook


Știri recente