Cerc pastoral în protoieria vâlceană Horezu

Parohia Pietreni II din comuna Costești, județul Vâlcea, a găzduit luni, 21 ianuarie, prima întâlnire din acest an a preoților din cadrul Cercului pastoral-misionar nr. 2, din Protopopiatul Horezu, dedicată „Anului omagial al Sfinților Împărați Constantin și Elena”, informează „Ziarul Lumina”.

Activitatea a avut loc la Schitul Păpușa, cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului,

Întrunirea a debutat cu săvârșirea Sfintei Liturghii. În cadrul activității, preotul paroh Ion Mladin a susținut un referat în care a prezentat viața creștinilor înainte de Edictul de la Milan din 313 și importanța implicării Sfinților Împărați în viața Bisericii. De asemenea, pe marginea temei dezbătute, au rostit alocuțiuni și preoții Constantin Ionescu și Constantin Mănescu.

Partea a doua a întâlnirii a fost marcată de analizarea problemelor curente ale activității pastoral-misionare și administrative cu care se confruntă parohiile din Protoieria Horezu. În acest sens s-a insistat asupra intensificării activității social-filantropice și a dezvoltării activităților tradiționale cultural-educative pentru atragerea și formarea copiilor și a tinerilor în spiritul creștin ortodox. Următoarea întâlnire a preoților din cadrul Cercului preoțesc 2 Horezu va avea loc pe data de 27 februarie, la Parohia Recea, în biserica parohială cu hramul „Nașterea Maicii Domnului” din satul Recea.

Comentarii Facebook


Știri recente