Cerc pastoral în Protoieria Câmpina. A fost evidenţiată contribuţia Bisericii la formarea României ca stat suveran şi independent

Preoții din zona de nord a județului Prahova, aparţinând Cercului nr. 2 Sinaia, s-au întrunit marţi în biserica Nașterea Maicii Domnului a Parohiei Ghioșești, Protoieria Câmpina, și au luat parte la lucrările Cercului Pastoral din trimestruI I. Contribuţia Bisericii la formarea României ca stat suveran şi independent a fost printre temele abordate.

Slujba Sfintei Liturghii a fost oficiată de un sobor de preoți condus de Pr. Mugurel Moraru, Secretar al Protoieriei Câmpina și slujitor la Capela Spitalului de Ortopedie Azuga.

Omilia din timpul slujbei a fost rostită de Pr. Dîrstaru Marius, Paroh al Parohiei Nistorești, care a vorbit despre perioada Triodului în care ne aflăm.

După ceremonia religioasă, Pr. Grigore Virgil de la Parohia Buşteni a susţinut referatul cu tema Contribuția Bisericii la promovarea conștiinței naționale a poporului român și la făurirea statului român unitar modern. În expunerea sa, părintele a subliniat şi sacrificiile făcute de conducătorii statului român și ostașii care s-au jertfit pentru unitatea și demnitatea poporului nostru.

La final, preoții au participat la o agapă frăţească.

Foto Credit: Protoieria Câmpina

Comentarii Facebook


Știri recente