Cerc Pastoral în Protoieria Câmpina

Sfânta Mare Muceniţe Tecla şi Sfântul Cuvios Siluan Atonitul, cinstiţi de Biserica Ortodoxă la 24 septembrie 2015, au fost sărbătoriţi în mod deosebit la Parohia Brătăşanca, Protoieria Câmpina, unde s-a ţinut Cercul Pastoral Filipeştii de Pădure, coordonat de preotul Alecse Florin.

Sfânta Liturghie a fost săvârşită de un sobor de şapte preoţi din parohiile învecinate, iar răspunsurile au fost date de corul Parohiei Brătăşanca alături de ceilalţi preoti participanţi la cercul pastoral, cât şi de numeroşi credincioşi.

Cuvântul de învăţătură a fost rostit de Pr. Cârciu Dragoş-Mihai de la Parohia Filipeştii de Târg în care a fost evidenţiată viaţa Sfântului Cuvios Siluan Atonitul.

După otpustul Sfintei Liturghii,s-a continuat a doua parte a conferinţei în care pentru început a fost susţinut referatul Pr. Cazan Valentin de la Parohia Brătăşanca, cu temaFamilia creştină in opera Sfântului loan Gură de Aur, în care a evidenţiat rolul familiei creştine, dificultăţile şi necesităţile acesteia în timpul Sfântului Ioan Gură de Aur, dar raportându-se şi la vremurile în care trăim.

După referat au urmat luări de cuvânt ale preoţilor prezenţi referitoare la tema prezentată, iar apoi s-a continuat cu diverse discuţii pe teme liturgice şi administrative.

La final, Pr. Alecse Florin a mulţumit gazdei acestui cerc pastoral şi preoţilor prezenţi la această activitate misionar-liturgică.

Comentarii Facebook


Știri recente