Cerc pastoral despre rolul preotului în formarea religios-morală a tinerilor, la Parohia Comlăuş (Protopopiatul Arad)

Parohia Comlăuş din Protopopiatul Arad a găzduit joi, 18 august 2016, întrunirea preoţilor din cadrul Cercului pastoral-misionar Zărand, coordonați de Pr. Nicolae Rădulescu, Preot paroh la Parohia Sântana I, după cum ne-a precizat Diacon Adrian Crainic.

Întrunirea a început la ora 18:00 în biserica  parohială, după care preoţii prezenţi s-au retras la Oficiul parohial, unde au purtat discuţii pe tema referatului susţinut de către părintele Liviu Pamfiloiu de la Parohia Caporal Alexa.

În referatul prezentat, Rolul preotului în formarea religios-morală a tinerilor, Părintele Liviu Pamfiloiu a vorbit despre rolul pe care îl are familia, şcoala şi Biserica în formarea tinerilor, care, fiecare, de pe poziţii diferite, trebuie să aibă acelaşi numitor comun, Dumnezeu. De asemenea, s-a scos în evidenţă şi importanţa dialogului, preotul trebuind să-i aducă pe tineri la biserică, sau, de cele mai multe ori, să ducă biserica la tineri. Aportul tinerilor e acela de a conştientiza că prin participarea la actul divin public devin autori ai actului sacru.

La finalul discuţiilor, preotul paroh Ioan Vand şi preotul slujitor Lucian Ştefănuţ au mulţumit preoţilor care au participat la acest moment important din viaţa comunităţii pe care o păstoresc. Seara s-a încheiat cu o agapă frăţească.

Comentarii Facebook


Știri recente