Cerc misionar la Ciuntești

Parohia Ciuntești, județul Arad, a găzduit zilele trecute lucrările Cercului preoțesc nr. 2 Beliu, sub coordonarea pr. Ioan Hutiu de la Parohia Beliu. Întâlnirea a debutat cu Taina Sfantului Maslu, săvârșită în sobor, după care a urmat prezentarea referatului cu titlul „Parohia – centru de întărire duhovnicească a omului confruntat cu o lume plasată sub semnul desacralizării, al globalizării și al migrației”, de către pr. Ioan Hutiu de la Parohia Beliu. Părintele a menționat că dincolo de faptul că parohia este o unitate administrativă sau geografică, ea este o comunitate spirituală în care se continuă lucrarea lui Hristos în lume; iar această lucrare s-a desfășurat constant de-a lungul timpului, în ciuda tuturor obstacolelor care s-au ivit, informează Ziarul Lumina, Ediția de Banat.

„Și în zilele noastre, Biserica în general, și parohia în special, se confruntă cu un mediu deloc favorabil sau chiar uneori ostil. Globalizarea tinde și ea la crearea unui conglomerat de religii, tradiții și culturi diferite ajungându-se în cele din urmă la un sincretism religios”, a subliniat părintele.

Ultima problemă dezbătută a fost aceea a migrației, care de cele mai multe ori duce la depopularizarea și dispariția comunităților sătești și astfel la dispariția parohiilor rurale. Biserica Ortodoxă Română a venit însă în ajutorul celor aflați în diferitele colțuri ale lumii, înființând parohii care asigură asistența religioasă și promovează tradițiile creștine ale poporului nostru.

Seara s-a încheiat cu o agapă frățească, dăruită de părintele paroh Sorin Streulea, care a mulțumit deopotrivă preoților și credincioșilor prezenți.

Comentarii Facebook


Știri recente