Cerc de pictură și concurs de poezie românească la parohia Bătania – Ungaria

La Școala Generală Românească „Lucian Magdu” din Bătania – Ungaria, a avut loc în data de 17 octombrie a.c. cea de-a 11-a ediție a concursului de poezie dedicat poetului și regizorului român Lucian Magdu (1937-1968), la care au participat elevi de la mai multe școli bilingve româno-maghiare din Ungaria sau de la școli unde se predă limba română ca obiect de studiu alături de celelalte materii. La acest eveniment, care a emoționat pe toți cei prezenți prin sensibilitatea și pregătirea elevilor concurenți, a participat și Preasfințitul Părinte Siluan, Episcopul Eparhiei Ortodoxe Române din Ungaria, alături de Domnul Ioan Fodoreanu, Consulul General al României la Giula, Domnul Consul Radu Florea de la Seghedin, Domnul Traian Cresta, Președintele Autoguvernării pe Țară a Românilor din Ungaria și Vice-primarul localității și alți invitați. Între membrii juriului s-au numărat și directoarele de la Liceul Pedagogic „Dimitrie Țichindeal” și Liceul de Artă „Sabin Drăgoi” din Arad, iar tineri interpreți de la liceul de artă arădean au prezentat un frumos program artistic.

Tot în parohia românească Bătania, cu binecuvântarea și cu participarea Preasfințitului Părinte Episcop Siluan a fost deschis un cerc de pictură pentru copiii români din localitate. Manifestarea a avut loc la Centrul Pastoral-Misionar al parohiei din Bătania și s-a desfășurat cu sprijinul Doamnei educatoare Mihaela Putin de la Grădinița Românească din localitate și cu participarea altor cadre didactice de la această școală românească.

Astăzi, 18 octombrie a.c., în Duminica a 20-a după Rusalii, Preasfințitul Părinte Episcop Siluan a săvârșit Sfânta Liturghie împreună cu Preotul Paroh Ilie Ciocan și cu alți clerici de la Centrul Eparhial din Giula și din România, în biserica parohiei românești din aceeași localitate, Bătania, după cum informează Biroul de presă și Comunicații al Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria.

Comentarii Facebook


Știri recente