Cerc de pictură în parohia Păltinata, Protoieria Onești

În perioada 6 iulie-2 septembrie 2013, în parohia Păltinata-Gura Văii, Protopopiatul Onești, județul Bacău, s-a desfășurat Cercul de desen „Sfânta Filofteia”, cu binecuvântarea Preasfințitului Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

Acesta a fost dedicat copiilor cu vârste cuprinse între 6 și 14 ani. Cei mici au învățat tehnici de lucru și noțiuni elementare ale artei plastice prin metode interactive. De asemenea, ei au pictat pe lemn, sticlă, pânză, piatră și hârtie. Sâmbătă, 31 august, 2013 a avut loc festivitatea de premiere, în cadrul căreia fiecare copil a primit o diplomă de participare. Pe 1 septembrie, în casa socială a parohiei a fost organizată o expoziție unde au putut fi admirate lucrările micilor artiști. Cursul s-a încheiat pe 2 septembrie cu o excursie în orașul-stațiune Tg. Ocna, potrivit Mitropoliei Moldovei și Bucovinei. Copiii s-au bucurat de oaza de liniște descoperită la mănăstirile Măgura Ocnei și Răducanu.

„Acest curs de desen a fost o ocazie de a-mi descoperi talentul. Pictura pe sticlă a fost cea care mi-a plăcut cel mai mult. M-am bucurat de atmosfera prezentă aici la fiecare oră și felul liniștit prin care ni s-au explicat o mulțime de lucruri noi”, a mărturisit Ana-Maria Panțîru, participantă la curs. Părintele paroh Valentin Chircu s-a bucurat de fiecare moment surprins și de faptul că cei mici nu și-au dezvoltat doar calitățile aristice, ci și pe cele sufletești. „Am fost martorul unui gest foarte emoționant. La festivitatea de premiere, când unul dintre copii a început să plângă, doi dintre cei premiați i-au dat din darurile lor. Mă bucur că au înțeles ce înseamnă dăruirea pentru a-l face pe celălalt fericit”, a mărturisit pr. paroh Valentin Chircu.

Comentarii Facebook


Știri recente