Cerc catehetic și lansare de carte la Sinești-Ialomița

Vineri 30 mai 2014, la Biserica Sfântul Nicolae din Parohia Sinești, Protopopiatul Urziceni, Episcopia Sloboziei și Călărașilor, în cadrul unui Cerc catehetic, Părintele Paroh Dumitru Mîrșolea a susținut o cateheză despre Sfintele Taine în general, cu aplicație către Taina Sfintei Spovedanii și Taina Sfintei Împărtășanii, în fața unui grup de copii de la Școala Sinești, însoțiți de doamna învățătoare Elisabeta Constantin.

„Pentru a face învățătura mai ușor de înțeles pentru cei mici s-au folosit Biblia, videoproiectorul, fișele de lucru. De asemenea, s-au prezentat copiilor Sfintele Vase. Părintele misionar Nicolae Gangă a adresat un cuvânt rromilor prezenți la eveniment, îndemnându-i să-și afirme cu demnitate identitatea etnică și religioasă, deoarece contează calitatea umană și nu etnia. A mai vorbit și domnul Dumitru Manolache, scriitor și reporter la Ziarul Lumina, invitat special la această întrunire, arătând experiența sa de viață cu rromi pe care părinții domniei sale i-au botezat”, după cum a precizat Pr. Daniel-Mirel Minea, Parohia Jilavele II, reprezentant cateheză al Protopopiatului Urziceni.

În partea a doua a întâlnirii s-a prezentat enoriașilor prima monografie a satului, intitulată Sinești-Ialomița. Pagini de istorie, rod al străduințelor Preoților Adrian Lucian Scărlătescu, de la Parohia Sfinții Împărați – Catedrala Urziceni și Dumitru Mîrșolea. Această carte, tipărită cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, a beneficiat și de un Cuvânt înainte al Preacucernicului Părinte Protopop Bogdan-Ionuț Stancu, cel care, după Cateheză a oferit celor participanți iconițe cu Sfântul Nectarie Taumaturgul.

Pe lângă elevi au mai fost în biserică Preoții Dănuț Robert Matache, de la Parohia Cătrunești, Alin Constantin Partenie, de la Parohia Lilieci, Adrian Andrei, de la Parohia Bițina, Gabriel Surdu, de la Parohia Hagiești, Ionuț Doroșencu, de la Parohia Măineasca, domnul viceprimar Ștefan Constantin, părinți și bunici.

„Prezența Părintelui Ionuț Doroșencu se datorează faptului că în trecut cele două parohii Măineasca și Sinești au fost unite într-una singură și oarecum pe anumite porțiuni istorice destinele lor s-au unit. Nu în ultimul rând, sfinția sa a sprijinit cu informații alcătuirea monografiei. La inițiativa și cu osârdia Părintelui Paroh Dumitru Mîrșolea, toți participanții, cu mic cu mare, au primit câte un exemplar din cartea ce cuprinde istoria localității”, a mai precizat pr. Daniel-Mirel Minea.

Evenimentul s-a desfășurat în contextul celebrării, în cadrul Episcopiei Sloboziei și Călărașilor, a două decenii de la întronizarea primului episcop al eparhiei.

Comentarii Facebook


Știri recente