Centrul social-cultural „Sfântul Ilie“ al Mănăstirii Miclăuşeni şi-a sărbătorit hramul

Centrul social-cultural Sfântul Ilie din Miclăuşeni, şi-a serbat hramul în data de 20 iulie 2016. Cu această ocazie, Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, a oficiat Sfânta Liturghie în biserica cu hramul Buna Vestire a Mănăstirii Miclăuşeni. Din soborul slujitorilor a făcut parte și părintele arhimandrit Dosoftei Şcheul, mare eclesiarh al Catedralei mitropolitane din Iaşi. Acesta a fost primul hram al instituției serbat în prezența unui ierarh, notează site-ul doxologia.ro

În cuvântul de învăţătură, Înalpreasfinţia Sa a evidenţiat importanţa rugăciunii, şi rolul jucat de aceasta în viaţa Sfântului Ilie Tesviteanul.

Sfântul Proroc Ilie a avut puterea, prin mila şi binecuvântarea lui Dumnezeu, să facă cerul să nu plouă, să facă cerul să plouă sau să se coboare foc din cer. Prin aceste minuni, marele proroc ne arată că omul trăitor pe pământ, chiar dacă este cuprins de slăbiciuni, este chemat să le depăşească pe acestea, să se înalţe cu cugetul către Dumnezeu şi să aibă o viață cât mai curată, o viaţă de sfinţenie. În Sfântul Prooroc Ilie se regăsesc toţi creştinii care sunt oameni ai rugăciunii; doar rugăciunea i-a fost reazăm marelui proroc atât în zilele bune, cât şi în zilele rele, şi prin intermediul rugăciunii L-a simţit pe Dumnezeu aproape. Şi cine Îl simte pe Dumnezeu aproape, simte că are putere, depăşeşte obstacolele din viaţă şi ajunge în cele din urmă la liman, a spus Mitropolitul Moldovei și Bucovinei.

Răspunsurile la strană au fost date de un grup de studenți teologi, membri ai Colegiului Sfântul Nicolae din Iași.

La slujba au fost prezenţi credincioşi din oraşele Iaşi, Roman şi Târgu Frumos.

La final, ierarhul a adresat mulțumiri stavroforei Mihaela Stroescu, stareța Mănăstirii Miclăușeni, și monahiei Parascheva Călmățuianu, coordonator al Centrului Social-Cultural Sfântul Ilie, pentru activitatea socială, culturală și duhovnicească desfășurată.

 

Comentarii Facebook


Știri recente