Centrul „Sfânta Muceniţă Sofia” al Arhiepiscopiei Bucureștilor și-a serbat hramul

Centrul de zi „Sfânta Muceniţă Sofia” al Arhiepiscopiei Bucureștilor și-a serbat vineri hramul.

Părintele Jenică Danțis, parohul Parohiei Scaune și ghidul spiritual al centrului, a oficiat slujba Acatistului Sfintei Muceniţe Sofia, urmată de slujba de Te Deum și rugăciunile pentru luminarea minţii copiilor la început de an şcolar.

În cadrul evenimentului a fost vernisată expoziția „Cruci de bucurii prin mâini de copii”, organizată de profesorul voluntar Oana Maria Hondrea, coordonatoarea atelierului de creație.

Profesoara a declarat că expoziția este dedicată Sfintei Muceniță Sofia și celor trei fiice ale sale: Pistis, Elpis si Agapi, ocrotitoarele centrului social.

Tortul aniversar de la Parohia Scaune, unde este paroh ghidul spiritual al copiilor, Părintele Jenică Danțiș. Foto: Centrul Sf. Mc. Sofia

„Pornind de la versetul «Sămânța este Cuvântul Lui Dumnezeu» (Luca 8, 11), a venit și primul gând: să transformăm sămânța / sâmburele în podoabă, care să ne amintească permanent de jertfa celor patru sfinte, de viața lor curată, dar mai ales de modul în care au mărturisit credința ortodoxă. Cu tenacitate și răbdare, sâmburii au fost lucrați și au devenit 48 de medalioane-cruce, câte 12 pentru fiecare dintre cele patru sfinte”, a explicat profesoara.

Sunt expuse și podoabe-colier, realizate cu gândul la bogăția de culori din natură.

„Inspirați de închinarea În numele Tatălui, al Fiului și al Sfântului Duh, am ales un ritm de 3+1. Astfel, am alternat sferele de rocă vulcanică și sferele de pietre naturale, divers colorate. Centrul fiecărui colier este dominat de o cruce de lemn, lucrată manual de meșterul popular Viorel Marian”, a spus Oana Maria Hondrea.

Podoabele realizate de copii la atelierul de creație vor fi dăruite prietenilor centrului într-un ambalaj de piele care se va deschide în formă de cruce. În interior, pe o hârtie cartonată, se vor găsi, scrise de mână, un verset din Evanghelie și un îndemn la rugăciune pentru beneficiarii, angajații, voluntarii și prietenii Centrului de zi pentru copii „Sfânta Mucenița Sofia”.

În acest an școlar, centrul sprijină 35 de elevi de școală primară și gimnazială proveniți din familii în dificultate. De hram, copiii au primit în dar pachete cu alimente și dulciuri, precum și truse de igienă conforme cu normele de protecție anti-Covid-19.

Foto credit: Centrul de zi pentru copii „Sf. Mc. Sofia”

Comentarii Facebook


Știri recente