Centrul Sf. Nectarie și voluntarii CMN au organizat un congres de îngrijiri paliative

Centrul „Sfântul Nectarie” al Arhiepiscopiei Bucureștilor și voluntarii Paraclisului CMN au organizat sâmbătă un congres dedicat îngrijirilor paliative.

Evenimentul s-a desfăşurat la Centrul „Sfântul Nectarie” în contextul Zilei Mondiale Hospice și a îngrijirilor paliative.

Dănuţ Prună, coordonatorul voluntarilor de la Paraclisul CMN, a spus că dintre toate campaniile desfăşurate „cele mai de suflet sunt cele pentru bolnavii de cancer”.

„De fiecare dată simţim că vizităm un prieten bun şi nu un pacient pe care îl vedem poate pentru prima dată”.

„Datorită Centrului Sfântul Nectarie am cunoscut importanţa îngrijirilor paliative în viaţa acestor bolnavi şi rolul extrem de important pe care îl are în lupta cu această suferinţă”.

În cadrul congresului, Dănuț Prună a prezentat un referat cu tema Caravana Bucuriei – implicarea Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului în ajutorarea bolnavilor de cancer.

Adriana Căruntu, directorul centrului, a spus că la acest eveniment şi-a propus să transmită un mesaj: „îngrijirea paliativă este dreptul meu la îngrijire, dar că fiecare dintre noi mai avem de făcut foarte mult în acest domeniu”.

„Este nevoie să ne implicăm personal şi să putem să facem lucruri frumoase pentru oamenii care suferă şi care au nevoie de îngrijiri paliative”.

Adriana Căruntu a făcut o scurtă prezentare a aşezământului social în cei 13 ani de activitate, după care a vorbit pe tema „Spiritualitatea în îngrijiri paliative”.

Au urmat alte prelegeri care s-au concentrat pe problemele apărute la bolnavii oncologici, recuperarea medicală în îngrijiri paliative, ş.a.

Foto credit: Voluntarii Paraclisului CMN

Comentarii Facebook


Știri recente