Trinitas TV: Emisiunea Europa Christiana a fost premiată de Centrul Schuman pentru Studii Europene

Emisiunea Europa Christiana a fost premiată sâmbătă, 11 mai 2019, de Centrul Schuman pentru Studii Europene.

Premierea a avut loc la finalul unei sesiuni de seminarii intitulată Europa – patrimoniul nostru comun, organizată de Centrul Schuman la Palatul Parlamentului.

„Pentru prima dată Premiul Schuman, ca recunoaştere a contribuţiei privind promovarea viziunii Schuman a Europei, ca o comunitate de oameni având rădăcinile în valorile creştine se oferă emisiunii Europa Christiana”, a precizat Mari Blaj, reprezentanta centrului, în momentul acordării distincţiei.

Emisiunea moderată de Sever Voinescu este una dintre cele mai urmărite din grila de programe a postului Trinitas TV.

Europa Christiana încearcă să reamintească publicului importanța civilizației europene, fundamentată pe moștenirea greco-romană și înnobilată de credința creștină.

Mai mult decât un spaţiu geografic sau o construcţie politică, identitatea Europei a fost constituită de creştinism – credinţa unificatoare a ţărilor şi culturilor de pe cuprinsul continentului.

„Europa Christiana” se difuzează vineri seara, de la ora 20.00 și în reluare sâmbăta, de la ora 15.00.

Centrul pentru Studii Europene poartă numele unuia dintre părinţii fondatori ai Uniunii Europene, Robert Schuman, creştin practicant. Această personalitate politică a militat pentru păstrarea valorilor creştine în noua construcţie europeană.

Foto credit: Captură video Trinitas TV

Comentarii Facebook


Știri recente