Centrul maternal „Casa noastră” din Podgoria a primit sprijin de la Voluntarii CMN

Cele 3 mame împreună cu 7 copii și o femeie de 70 ani de la Centrul maternal „Casa noastră” din localitatea prahoveană Podgoria au primit sprijin material din partea voluntarilor Paraclisului Catedralei Naționale. Aceștia le-au oferit pachete cu alimente, haine și produse de igienă.

Centrul maternal „Casa noastră” este organizat de preotul paroh Gheorghiță Spătaru. Voluntarii au venit în sprijinul acestuia, vizându-i în mod special pe copii, pe care îi vor ajuta în continuare să nu renunțe la școală:

„Dorim să-i sprijinim mai departe pe acești copii, să le oferim rechizite, ghiozdane, hrană; să îi sprijinim să termine școala. Șansa lor pentru a ieși dintr-o asemenea situație este educația. Marele lor beneficiu constă în implicarea  Bisericii în educația lor, care îi sprijină din toate punctele de vedere”, a declarat Dănuț Prună, coordonatorul grupului de voluntari al Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului.

Potrivit părintelui Gheorghiță Spătaru, scopul Centrului „Casa noastră” este de „a oferi găzduire permanentă, hrană, ajutor duhovnicesc, sprijin emoțional mamelor și copiilor minori ai acestora care se află într-o perioadă grea a vieții lor”.

„Cu toate că parohia noastră este una mică și săracă, cu ajutorul lui Dumnezeu reușim să avem grijă de oamenii aceștia, căci altfel nu ar avea unde să stea. Singurul lor sprijin nu este altul decât Biserica prin clădirea pe care noi le-o punem la dispoziție, nu fără foarte mari eforturi, cel mai adesea venite din partea voluntarilor, a sponsorilor sau din partea altor oameni cu credință”, a spus Pr. Gheorghiță Spătaru.

Cele trei mame și copiii lor au povestit voluntarilor CMN că au găsit un real ajutor la centrul maternal, unde părintele își dă toata silința să nu le lipsească nimic. „Cel mai important este că avem copiii alături de noi”, a spus una dintre mame.

Părintele Spătaru a explicat că cei mai mulți vin la centru prin recomandare din partea Protecției Copilului: „Ei fiind primii care afla de necazurile mamelor și atunci pentru a nu despărți mamele de copii, ne suna și îi aduc aici”.

Pe viitor, preotul paroh Gheorghiță Spătaru are în vedere construirea unei noi clădiri pentru ajutorarea mai multor persoane, în condiţii cât mai bune.

„Clădirea în care funcționăm acum este într-o stare avansata de degradare și nu este proprietatea noastră, a Bisericii, ci a Consiliului Local. Am hotărât împreună cu Consiliul Parohial, cu alți sponsori și binefăcători ai noștri să construim un centru maternal nou. Centrul va avea pentru început patru case și un corp administrativ și va oferi condiții moderne, civilizate de trai”, a anunțat parohul comunității din satul Podgoria.

Centrul maternal din Podgoria a fost înfiinţat cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel și este sprijinit de Arhiepiscopia Bucureştilor şi de diferite persoane binevoitoare.

Toate acțiunile social-filantropice ale Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului sunt derulate de voluntari sub coordonarea părintelui arhimandrit Ciprian Grădinaru.

Foto credit: Voluntarii Paraclisului Catedralei Naționale

Comentarii Facebook


Știri recente