Centrul Maternal al Misiunii Diaconia, pus sub ocrotirea Maicii Domnului, a împlinit 11 ani

Centrul Maternal „În brațele mamei” al Misiunii Sociale Diaconia a împlinit miercuri 11 ani de activitate, timp în care a asistat pe termen mediu și lung 166  de cupluri mamă-copil din Republica Moldova, aflate în situație de criză.

Centrul a fost înființat în 21 septembrie 2011, ziua când creștinii ortodocși din Basarabia sărbătoresc Nașterea Maicii Domnului. Astfel, a fost marcată de la bun început vocația maternală a acestui loc.

„Noi lucrăm zi de zi aici, ca să consolidăm această vocație în inimile mamelor, ca ea să devină practică” , a transmis pe pagina de Facebook a centrului Părintele Ioan Cosoi, consilierul spiritual al instituției.

„Iar prin modelul Sfinților Ioachim și Ana, această vocație capătă conotație teologică și practică, pentru că Nașterea Maicii Domnului este rod al rugăciunii și speranței.”

Miercuri, 21 septembrie 2022, s-au împlinit 11 ani de la înființarea Centrului Maternal al Misiunii Sociale Diaconia, departamentul social-filantropic al Mitropoliei Basarabiei. Foto: Misiunea Socială Diaconia

În Centrul Maternal sunt plasate cupluri mamă-copil și femei în criză de sarcină. Din echipa multidisciplinară a centrului mai fac parte un psiholog și un asistent social.

Împreună cu beneficiarele, echipa elaborează un plan individual de intervenție prin care se urmărește consolidarea relației cu copilul și formarea deprinderilor de îngrijire a lui, gestionarea resurselor și tranziția femeilor către o viață autonomă.

Centrul are capacitatea de a asista concomitent 10 cupluri mamă-copil. La el se adaugă Centrul de găzduire secundară „Casa Maria”, care asistă cuplurile mamă-copil care mai au nevoie de susținere și mamele foarte motivate să-și îmbunătățească viața. Acestora li se oferă o garsonieră pe un timp determinat și consultanță de la distanță.


Misiunea Socială Diaconia este departamentul social al Mitropoliei Basarabiei și membră a Federației Filantropia a Patriarhiei Române.

Anul acesta, Misiunea Socială Diaconia a mai inaugurat, tot la Chișinău, Centrul Multifuncțional pentru Copil și Familie „Sfânta Ana”, care va oferi sprijin familiilor care se confruntă cu situații de criză – atât din rândul refugiaților, cât și din rândul familiilor vulnerabile din Republica Moldova.

Vezi și:

Foto credit: Facebook / Misiunea Socială Diaconia

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews

Comentarii Facebook


Știri recente