„Centrul de Zi pentru Copii” al Episcopiei Caransebeșului, la început de drum

Luni, 3 octombrie, a avut loc deschiderea oficială a activităţilor Centrului de Zi pentru Copii din cadrul Complexului de Servicii Sociale Sfântul Vasile cel Mare al Episcopiei Caransebeşului. Evenimentul a debutat cu o rugăciune, iar mai apoi au fost organizate diferite jocuri pentru beneficiarii așezământului social, după cum ne-a precizat Pr. Nicolae Codrea.

Evenimentul s-a bucurat și de prezența pr. Gabriel Gozman-Pop, consilierul Sectorului Social-Filantropic, Misionar și Activități cu Tineretul al Episcopiei Caransebeșului, care a spus:

Ne vom strădui ca și anul acesta, în cadrul așezământului nostru social din Caransebeș, închinat Sfântului Ierah Vasile cel Mare, Arhiepiscopul Cezareii Capadociei, să oferim servicii social-filantropice de înaltă calitate. Începem activităţile noastre prin a cere binecuvântarea și ajutorul lui Dumnezeu, fără de care nimic din ceea ce se întâmplă în cadrul acestui centru nu ar fi posibil și îi îndemnăm pe cei care se ostenesc aici la multă seriozitate și responsabilitate față de misiunea la care au fost chemați de către Bunul Dumnezeu. Anul acesta avem înscrişi un număr de 57 de copii, urmând ca în perioada viitoare să dezvoltăm serviciile social-filantropice pe care le oferim, prin înființarea, cu sprijinul Consiliului Județean Caraș-Severin, a Centrului de Educație și Îngrijire «Sfântul Vasile cel Mare». Încă o dată, se cuvine să mulțumim tuturor colaboratorilor noștri, Centrului de Voluntariat «Alexandra Florea» din Caransebeș, precum și tuturor celor care se implică la buna desfășurare a activităților centrului nostru.

Centrul de Zi pentru Copii din cadrul Complexului de Servicii Sociale Sfântul Vasile cel Mare al Episcopiei Caransebeşului este un serviciu pentru protecţia copilului, a cărui misiune este de a preveni abandonul şi instituţionalizarea copiilor prin asigurarea pe timpul zilei a unor activităţi de îngrijire, educaţie, recreere-socializare, consiliere, dezvoltare a deprinderilor de viaţă independentă, orientare şcolară pentru copii. De aceste condiții beneficiază și părinţii sau reprezentanţii legali ai copiilor ajunși în centru, precum şi pentru alte persoane care au în îngrijire copii.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente