Centrul de Tineret Moniom desfăşoară un proiect educaţional dedicat copiilor

Centrul de tineret „Sf. Arh. Mihail și Gavriil” Moniom derulează în această perioadă proiectul educațional „Împreună pentru copiii noștri”.

Proiectul lansat în 14 iunie este unul educaţional, de incluziune socială, care are ca beneficiari direcți 20 de copii cu vârste între 7-14 ani din Moniom și municipiul Reșița, proveniți atât din familii cu risc de excluziune socială, cât și copii cu rezultate foarte bune la învățătură.

„Proiectul se adresează familiei în ansamblul ei, pentru că prevede activități destinate atât copiilor, cât și părinților, în scopul creării unor deprinderi de viață sănătoase bazate pe valorile moralei creștine, valori atât de necesare și de rar întâlnite în societatea contemporană” a precizat părintele Mihai Ciucur – managerul proiectului și coordonator al centrului de la Moniom.

Părintele ideal – provocări ale prezentului

Primul modul din cadrul proiectului s-a derulat joi, 28 iunie, sub forma unei activități mixte părinți – copii intitulată „Părintele ideal – provocări ale prezentului”.

Au fost prezenți o parte dintre beneficiari – părinții și copiii de la centrele de zi „ABC” și „Maria” din Reșița – urmând ca următoarea întâlnire să găzduiască beneficiarii din Moniom ai proiectului.

Întâlnirea a fost moderată de părintele Mihai Ciucur, alături de prof. Georgiana Ciucur – formator în cadrul rețelei naționale Școala Familiei și sprijinită de voluntari ai ATOR Banatul de Munte.

Tema abordată a fost modul de creștere și educare a copiilor, prin prisma celor două criterii: iubirea și dreptatea – și s-a axat pe cele patru stiluri parentale identificate de psihologi: autoritar, permisiv, indiferent și competent.

Continuare a proiectului „Alege Școala!”

Proiectul prevede derularea unor activități de educație non-formală, sub forma a 12 ateliere de lucru intitulate „Mai întâi caracterul”, în scopul deprinderii unor virtuți și trăsături de caracter pozitive, precum: ascultarea, cinstea, recunoștința, generozitatea, iertarea, sinceritatea și altele de acest fel.

Proiectul de față, derulat pe parcursul mai multor luni, este o continuare a proiectului «Alege Școala!» al Patriarhiei Române în parteneriat cu Fundația «World Vision România», proiect implementat și la centrul din Moniom, între anii 2014 – 2015.

„Tipul și specificul activităților derulate este asemănător cu cele implementate în cadrul proiectului Patriarhei, care a dat rezultate foarte bune la centrul nostru. Doar beneficiarii sunt, desigur, alții și ceea ce ne bucură foarte mult e faptul că beneficiarii proiectului «Alege Școala» au devenit voluntari în cadrul proiectului «Împreună pentru copiii noștri», semn că roadele lucrării noastre din ultimii ani nu întârzie să apară” a subliniat părintele Mihai Ciucur.

Proiectul „Împreună pentru copii noștri” se desfășoară în perioada iunie – septembrie 2018 cu sprijinul Primăriei și al Consiliului Local al Municipiului Reșița și în parteneriat cu Episcopia Caransebeșului și Asociația Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte.

Foto credit: Episcopia Caransebeşului

Comentarii Facebook


Știri recente