Centrul de Presă Basilica, alături de PressHUB în proiectul: COVID-19 Facts Not Fake – Detector de Minciuni în Pandemie

Centrul de Presă Basilica s-a alăturat proiectului lansat miercuri de Freedom House Romania: COVID-19 Facts Not Fake – Dectector de Minciuni în Pandemie.

Sever Voinescu, Editorul coordonator al proiectului, l-a definit drept „o experiență comună a unor jurnaliști care au decis să-și facă meseria ţinându-se departe de fake-news”.

„Vom arăta că se poate face jurnalism relevant și fără să mințim, fără să dăm titluri click-bait, fără să ne angajăm într-o propagandă sau alta. Suntem convinși că adevărul ne va face bine pe toți în cele din urmă,” a spus editorul coordonator, Sever Voinescu.

Subiectele abordate vor acoperi în principal aspecte legate de pandemie, combaterea dezinformării și a teoriilor conspiraționale. Toate articolele vor putea fi lecturate atât în secțiunea FactsnotFake a site-ului pressHUB, cât și în publicațiile partenere.

Din redacţia virtuală vor face parte 14 jurnalişti de la publicațiile partenere pressHUB, printre care Agenţia de ştiri Basilica, Trinitas TV, Radio Trinitas şi Ziarul Lumina.

Astfel de proiecte dedicate combaterii fenomenului fake-news sunt necesare în prezent, a spus Sever Voinescu.

„SARS-CoV-2 se dovedește a fi un virus perfid nu doar pentru plămîni, ci și pentru minți și suflete, căci se cuplează de minune cu  fake-news. Din păcate, rețelele de socializare, dar și instituții profesioniste de presă, contribuie, voit sau nu, la contagiunea minților și sufletelor noastre cu morbul fricii și al neîncrederii”.

Din proiect mai fac parte: Banatul de Azi, Știri din Banat, Liber în Teleorman, Ziarul de Iași, Newsweek România, Monitorul de Botoșani şi Transilvania Reporter.

Sursă foto: PressHub

Comentarii Facebook


Știri recente