Centrul de la Cernica, în ajutorul săracilor și bolnavilor

Centrul social-cultural „Sfântul Ierarh Calinic de la Cernica” desfășoară o activitate social-culturală intensă. Programele întreprinse de centru în ultimii doi ani au avut o valoare de aproximativ 300.000 de lei. Astfel, sutele de oameni săraci și pelerinii care vin la Mănăstirea Cernica sunt puși la masă, oamenii bolnavi sunt susținuți în tratarea bolilor, iar copiii și credincioșii sunt incluși în programe sociale și culturale. Totul datorită unor oameni de o modestie aparte care susțin activitățile centrului.

La Mănăstirea Cernica de lângă București se află Centrul social-cultural „Sfântul Ierarh Calinic de la Cernica”, sfințit în anul 2008 de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, primul centru sociocultural al Arhiepiscopiei Bucureștilor situat în afara Capitalei. Centrul desfășoară activități social-caritabile și pastoral-educative, în vederea sprijinirii persoanelor aflate în situații de dificultate din motive sociale, spirituale și medicale și desfășoară activități ce au ca scop obținerea de venituri pentru autofinanțarea activităților proprii și sprijinirea activităților cultural-misionare și spiritual-sociale ale Bisericii. Aceste programe au parteneri Arhiepiscopia Bucureștilor, care le plătește salariile celor patru angajați, și Mănăstirea Cernica, care plătește utilitățile centrului. „Noi avem trei părți componente: prima parte este cea economică, care să susțină cheltuielile centrului, apoi avem partea socială, pe care am încercat să o dezvoltăm mai mult pentru că oamenii au foarte multă nevoie de aceste lucruri, și partea culturală din sânul Bisericii. Finanțarea proiectelor sociale și culturale se face de către diferite persoane, iar banii din diverse activități economice ale centrului, spre exemplu cazare, organizare de parastase, mese festive pentru hramul unei parohii, sunt în general direcționați către reparațiile clădirilor vechi. Chiar acum avem cantina socială în reparații capitale: reamenajarea interioarelor și exterioarelor, acoperișul, terasa adiacentă acesteia”, spune protos. Ioachim Ceaușu.

Mai multe detalii în „Ziarul Lumina”.

Comentarii Facebook


Știri recente

Preoții români din Serbia se formează pro-viață

O delegație formată din membri ai corpului profesoral de la Facultatea de Teologie din Timișoara s-a întâlnit la începutul săptămânii cu mai mulți preoți din Episcopia Daciei Felix, pentru un atelier pro-viață. Colocviul „Construim împreună…