Centrul bisericesc din München: Piatra fundamentală a fost așezată în zidul bisericii

Lucrările la centrul bisericesc din München avansează. Piatra de temelie sfințită de Patriarhul Daniel în urmă cu șase ani și hrisovul care documentează evenimentul din 11 septembrie 2011 au fost așezate sâmbătă în zidul absidei centrale a altarului bisericii.

Locul în care a fost așezată piatra de temelie. Foto: CBROM

Ceremonialul religios a fost oficiat de Mitropolitul Ortodox Român al Germaniei, Europei Centrale și de Nord, împreună cu Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Germaniei, Austriei și Luxemburgului.

Momentul a avut loc în cadrul slujbei de binecuvântare a începutului lucrărilor la biserica Centrului.

IPS Serafim și PS Sofian Brașoveanul la CBROM
Moment din cadrul slujbei din 21.04.2018. Foto: CBROM

În acest context, IPS Serafim a subliniat importanța unui asemenea proiect pentru românii ortodocși din diaspora.

„Ne străduim să zidim un aşezământ mănăstiresc care să fie pentru toţi cei care-i vor călca pragul un loc de revigorare sufletească şi trupească”, a spus Mitropolitul Germaniei.

PS Sofian a spus că evenimentul a reprezentat o prelungire a sărbătorii din 11 septembrie 2011, când Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a oficiat slujba punerii pietrei de temelie împreună cu mai mulți ierarhi.

„Ne implicăm cu tot sufletul și cu toate puterile să ducem cât mai repede și la bun sfârșit lucrarea pe care a binecuvântat-o”, a precizat PS Sofian Brașoveanul.

Stadiul lucrărilor la Centrul Bisericesc din München

Viitoarea biserică din Kastelburgstr. 84-88, 81245 München-Aubing va avea hramurile „Înălțarea Sfintei Cruci” și „Sfântul Ierarh Calinic de la Cernica”.

Potrivit Ierom. Ioan Popoiu, Consilier cultural al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Germaniei, Austriei și Luxemburgului, „lucrările au fost reluate la scurtă vreme după sărbătoarea Învierii Domnului și avansează conform graficului de execuţie”.

„După efectuarea lucrărilor de la subsolul bisericii și al viitoarei Reședințe episcopale, muncitorii de pe șantier au început ridicarea zidurilor bisericii”, a declarat pentru Ziarul Lumina Ierom. Ioan Popoiu.

Șantierul Centrului din Munchen. Foto: CBROM

La evenimentul din 21 aprilie 2018 au participat reprezentanți ai Bisericilor Ortodoxe surori din München și ai autorităților germane și române, între care  Ramona Chiriac, consul general al României la München, și Iulian Costache, reprezentantul ambasadorului României la Berlin.

Foto credit: Centrul Bisericesc din München

Comentarii Facebook


Știri recente