Centru cultural pentru tineri la Dealul Babii

Parohia Vulcan-Centrul Vechi din Protopopiatul Petroşani, judeţul Hunedoara, a inaugurat zilele trecute Centrul creştin ortodox pentru copii şi tineret „Axion estin“, din localitate Dealul Babii, filie a parohiei menţionate, informează “Ziarul Lumina”.

Cu binecuvântarea Preasfinţitului Gurie, Episcopul Devei şi Hunedoarei, parohia hunedoreană a solicitat în acest an Primăriei Vulcan cedarea fostei şcoali generală din satul Dealul Babii, clădire aflată în paragină şi nefuncţională de peste şapte ani. Imobilul a fost reabilitat de parohie şi redat activităţilor pentru tineri şi copii.

La inaugurarea aşezământului cultural au participat consilierul pentru învăţământ şi activităţi cu tineretul din cadrul Episcopiei Devei şi Hunedoarei, pr. Radu Trifon, protopopul de Petroşani, Petrache Creţu, precum şi oficialităţi ale Municipiului Vulcan.

Burse de studii şi activităţi educative

Parohia Vulcan este implicată în proiectul „Alege Şcoala“ şi desfăşoară activităţi educative cu peste 50-60 de copii. De asemenea, parohia a hotărât să acorde în acest an bursa de studiu „Axion Estin“, în valoare de 80 lei pe lună, pentru 10 tineri proveniţi din familii vulnerabile social. Tinerii beneficiari au rezultate bune la învăţătură şi primesc acest ajutor pentru a-şi continua studiile. Activităţile parohiei se desfăşoară sâmbăta, în intervalul orar 9.00-13.00, iar la sfârşitul cursurilor, tinerii primesc o masă caldă.

Comentarii Facebook


Știri recente