Centre educaționale pentru copiii defavorizați

Peste 1500 de elevi cu risc de ambandon școlar sau care au părăsit timpuriu școala vor fi sprijniți de Patriarhia Română și organizația World Vision România. Ei sunt beneficiarii Proiectului ”Alege Școala!” 3, lansat deja în 10 eparhii din regiunile de dezvoltare vest, sud-vest Oltenia și nord-vest. La fel ca și primele două programe, ”Alege Școala!” 3 își propune în principal prevenirea și combaterea fenomenului de părăsire timpurie a școlii și menținerea în sistemul de educație a copiilor expuși acestui risc. Noutatea acestei ediții este înființarea a 53 de centre educaționale.

„Este de fapt un proiect nou pentru că el de fapt continuă tradiția celorlalte două proiecte care împreună au însemnat un proiect național, însă are multe elemente de noutate, în primul rând că am dorit să permanentizăm cumva activitatea derulată prin proiect și cel mai precis obiectiv este înființarea unor centre de tip Alege Școala! pe care le vom dota. Vom înființa un număr de 53 de centre în cele 10 eparhii în care s-a început acest program și în cele 53 de centre se vor desfășura activități pe baza unui instrument teoretic și practic”, a declarat pentru TRINITAS TV Pr. Insp. Constantin Naclad, managerul Proiectului „Alege Școala!” 3.

Se dorește ca „Alege Școala!” 3 să fie extins la nivel național. În edițiile anterioare, proiectul a avut în vedere 100.000 de copii.

Comentarii Facebook


Știri recente