Centenarul Parohiei „Valea Roșie” din Protopopiatul Oltenița

Preasfințitul Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, a fost prezent, duminică, 04 octombrie 2015, în mijlocul credincioșilor din localitatea Valea Roșie – Călărași, ocazie cu care a săvârșit Sfânta Liturghie arhierească, după cum informează site-ul oficial al Eparhiei.

Credincioșii comunității parohiale au sărbătorit și o sută de ani de când biserica cu hramul Sfântul Mare Mucenic Gheorghe a fost sfințită.

Alături de Preasfinția Sa au slujit părinţii consilieri: Florin-Daniel Enașcu, Florin Ionescu, Daniel Demișcă și Nicușor-Silviu Dascălu, părintele protopop Marian Necula, protopop de Oltenița, părintele protopop Bogdan Ionuț Stancu, protopop de Urziceni, preoţi și diaconi.

La momentul predicii, Preasfinţia Sa a vorbit despre porunca Mântuitorului de a iubi pe vrăjmași, despre puterea pe care o primim de la Duhul cel Sfânt de a împlinii această poruncă, despre îndemnul Mântuitorului de a fi desăvârșiți precum desăvârșit este și Tatăl nostru cel din ceruri.

După Sfânta Liturghie, Preasfințitul Părinte Vincențiu a săvârşit slujba de Parastas pentru fericiţii ctitori, slujitori şi binefăcători ai acestei parohii.

Copiii care s-au împărtășit au primit din partea ierarhului câte o cruciuliță ca amintire a acestui moment liturgic.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica îşi va aduce contribuţia la proiectul european: Pr. Sorin Şelaru despre „Conferința privind viitorul Europei”

În contextul programului „Conferința privind viitorul Europei”, Pr. Sorin Şelaru, directorul Reprezentanţei Bisericii Ortodoxe Române pe lângă Instituţiile Europene, a declarat că „Biserica Ortodoxă este pregătită să fie prezentă la toate nivelurile, deschisă dialogului, pentru…