Centenarul Nașterii Regelui Mihai: Două străzi din Baia Mare vor purta nume de regi ai României

Consiliul Local Baia Mare s-a întrunit vineri în ședință solemnă la Catedrala Ortodoxă din localitate, pentru a dezbate un proiect administrativ dedicat Anului Centenar al Regelui Mihai I – redenumirea a două străzi din oraș cu nume de regi ai României: Mihai I și Ferdinand I.

Episcopul Maramureșului și Sătmarului a prezentat un laudatio adus Regelui Mihai (1921-2021). Preasfinţitul Părinte Iustin a menționat că Regele Mihai I al României a fost botezat şi crescut de Regina Mamă Elena în credinţa ortodoxă, credinţă pe care a păstrat-o ca pe o comoară toată viaţa.

„Regele Mihai I este un simbol pentru poporul român şi de aceea sunt bucuros că Baia Mare face acest gest reparatoriu şi care devine, de fapt, un gest de supremă modernitate. Până la urmă, modernitatea înseamnă aducerea istoriei şi a tradiţiei în actualitate”, a afirmat ierarhul.

„Regele Mihai este model pentru conducătorii din toate timpurile: de ieri, de azi şi de mâine, de verticalitate, de demnitate, de credinţă, de iubire, de neam şi ţară, de respect faţă de om, de familie, de biserică, de credinţă şi de valori româneşti.”

„Şi-a iubit poporul român cum nici un alt rege, poate voievozii creştini, care au fost proclamaţi sfinţi, au mai iubit poporul român aşa cum l-a iubit Regele Mihai I”, a mai spus părintele episcop.

Consilierii locali au votat modificarea nomenclatorului stradal al Municipiului Baia Mare prin schimbarea denumirii din Bulevardul București în Bulevardul Regele Mihai I și din Strada Grănicerilor în Bulevardul Regele Ferdinand.

Persoanele care domiciliază pe străzile respective își vor putea schimba gratuit actele de identitate și alte documente conexe, cheltuielile urmând a fi suportate de Consiliul Local.

Vezi și:

Foto credit: Episcopia Maramureșului și Sătmarului

Comentarii Facebook


Știri recente