Centenarul acțiunilor militare din timpul Primului Război Mondial la Oituz. Principele Radu a participat la evenimentele comemorative

Martirii care s-au jertfit în urmă cu o sută de ani în cadrul acțiunilor militare din Primul Război Mondial au fost comemorați ieri la Monumentul Eroilor din Oituz, informează site-ul oficial al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

La eveniment a participat Alteța Sa Principele Radu, Excelența Sa Hans Klemm, Ambasadorul SUA în România, oficialități locale și centrale.

Programul s-a derulat conform protocolului Casei Regale, după intonarea  Imnului României și a Imnului Regal fiind oficiată o slujbă de pomenire.

Cu binecuvântarea IPS Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, un sobor de preoți condus de Pr. Protopop Ioan Bârgăoanu s-a rugat pentru sufletele celor ce și-au jertfit viața pentru apărarea țării, a credinței strămoșești și pentru întregirea neamului românesc.

La finalul slujbei, oficialitățile au vizitat biserica din Oituz și au scris în Cartea de Onoare a parohiei, fiind întâmpinați de preoți și numeroși credincioși.

În semn de prețuire, Părintele protopop Ioan Bârgăoanu a înmânat oficialităților prezente daruri simbolice din partea IPS Ioachim.

Comentarii Facebook


Știri recente