Centenar: Arcul de Triumf din Bruxelles, în culorile tricolorului (VIDEO)

Cu prilejul Zilei Naţionale a României şi al Centenarului Marii Uniri, sâmbătă, între orele locale 18.00 şi 20.00, pe Arcul de Triumf din Bruxelles, a fost proiectat un spectacol 3D în culorile tricolorului, informează un comunicat al Reprezentanţei Permanente a României pe lângă UE citat de Agerpres.

Evenimentul a fost organizat de Reprezentanţa Permanentă a României pe lângă UE, în colaborare cu Ambasada României în Belgia, cu sprijinul Primăriei Municipiului Bucureşti şi al Centrului de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București – Creart.

Cu acest prilej ambasadorul României la UE, Luminiţa Odobescu, a mulţumit instituţiilor române şi belgiene care şi-au oferit sprijinul pentru realizarea acestui „proiect de suflet dedicat comunităţii româneşti şi publicului internaţional” de la Bruxelles.

„Este emoţionant să împărtăşesc acest eveniment alături de ei, în ziua în care România modernă împlineşte 100 de ani, cu exact o lună înainte de momentul în care ţara noastră va prelua pentru prima oară preşedinţia Consiliului UE”.

„Astăzi, Bruxelles-ul, centrul instituţiilor europene, este cel mai potrivit loc unde să fie proiectat tricolorul României”, a spus Luminiţa Odobescu.

Lucrarea de 3D videomapping a fost realizată de studioul Les Ateliers Nomad din Bucureşti.

Foto credit: Reprezentanţa Permanentă a României pe lângă UE

Comentarii Facebook


Știri recente