Cele două victime ale furtunii din Grecia, mamă și fiu, au fost înmormântate de Mitropolitul Andrei

Mitropolitul Andrei al Clujului, Maramureșului și Sălajului i-a condus marți pe ultimul drum pe cei doi români morți în urma furtunii violente din peninsula greacă Halkidiki.

Slujba de înmormântare a fost oficiată de ierarh în Cimitirul Central din Cluj-Napoca, împreună cu clericii de la Catedrala Mitropolitană.

În cuvintele rostite după slujbă, Părintele Mitropolit a făcut referire la două versete din Cartea Înțelepciunea lui Solomon ca răspuns la întrebarea „De ce Dumnezeu a îngăduit ca mama, dar mai ales copilul să părăsească această lume?”:

„Plăcuți fiind lui Dumnezeu, Domnul i-a iubit și, fiindcă trăiau printre păcătoși, i-a mutat de pe pământ” (Solomon 4:10).

„Cuvintele noastre sunt sărace, dar cuvântul lui Dumnezeu, cuprins în Sfânta Scriptură, este bogat și ne oferă răspunsuri la toate întrebările arzătoare ale omului”, a spus ierarhul potrivit ziarului local Făclia.

Mama și copilul în vârstă de 8 ani au decedat săptămâna trecută în urma unei furtuni violente care s-a abătut asupra insulei grecești Halkidiki. Aflată în concediu, familia Udrescu a fost surprinsă de această furtună în timp ce luau cina la o terasă, al cărei acoperiș s-a prăbușit.

Mama a murit pe loc, iar copilul a decedat din cauza rănilor în drum spre spital. Tatăl, Marius Udrescu, a supraviețuit, deși a avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce s-a lovit la un picior, dar și la coloana vertebrală.

Foto credit: Ziarul Făclia / Cristian Focșanu

Comentarii Facebook


Știri recente