Cele două victime ale furtunii din Grecia, mamă și fiu, au fost înmormântate de Mitropolitul Andrei

Mitropolitul Andrei al Clujului, Maramureșului și Sălajului i-a condus marți pe ultimul drum pe cei doi români morți în urma furtunii violente din peninsula greacă Halkidiki.

Slujba de înmormântare a fost oficiată de ierarh în Cimitirul Central din Cluj-Napoca, împreună cu clericii de la Catedrala Mitropolitană.

În cuvintele rostite după slujbă, Părintele Mitropolit a făcut referire la două versete din Cartea Înțelepciunea lui Solomon ca răspuns la întrebarea „De ce Dumnezeu a îngăduit ca mama, dar mai ales copilul să părăsească această lume?”:

„Plăcuți fiind lui Dumnezeu, Domnul i-a iubit și, fiindcă trăiau printre păcătoși, i-a mutat de pe pământ” (Solomon 4:10).

„Cuvintele noastre sunt sărace, dar cuvântul lui Dumnezeu, cuprins în Sfânta Scriptură, este bogat și ne oferă răspunsuri la toate întrebările arzătoare ale omului”, a spus ierarhul potrivit ziarului local Făclia.

Mama și copilul în vârstă de 8 ani au decedat săptămâna trecută în urma unei furtuni violente care s-a abătut asupra insulei grecești Halkidiki. Aflată în concediu, familia Udrescu a fost surprinsă de această furtună în timp ce luau cina la o terasă, al cărei acoperiș s-a prăbușit.

Mama a murit pe loc, iar copilul a decedat din cauza rănilor în drum spre spital. Tatăl, Marius Udrescu, a supraviețuit, deși a avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce s-a lovit la un picior, dar și la coloana vertebrală.

Foto credit: Ziarul Făclia / Cristian Focșanu

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

6 sate în care să-ți petreci Crăciunul

Tradiții, peisaje unice și mănăstiri monument istoric, toate acestea reprezintă doar câteva din motivele pentru care ar trebui ca sărbătorile de iarnă să fie petrecute în vatra satului. Pentru a omagia toate aceste elemente definitorii…