Cel mai mare festival de muzică bizantină din România va începe în 26 septembrie

Festivalul de Muzică Bizantină de la Iași va reuni în cea de-a doua ediție a sa cei mai renumiți interpreți de muzică bizantină din lumea ortodoxă pentru o perioadă de 5 zile, începând cu 26 septembrie 2018.

Evenimentul va cuprinde atât concerte, cât și momente liturgice, cu slujbe și privegheri oficiate cât mai apropiat de modul în care acestea se desfășurau în vechiul Constantinopol, din perioada Imperiului Bizantin.

Evenimentul va debuta în ziua de 26 septembrie prin oficierea Sfintei Liturghii de Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, la Catedrala Mitropolitană.

Răspunsurile liturgice vor fi oferite de Panagiotis Neochoritis, Arhonte Protopsalt al Marii Biserici a lui Hristos împreună cu membri ai Asociației „Sf. Roman Melodul”  din Tesalonic și Grupul Psaltic „Chivotul”.

În cadrul deschiderii oficiale, Mitropolitul Teofan îi va acorda „Crucea Moldavă” profesorului Georgios Konstantinou, de la Universitatea Ionia din Grecia pentru activitatea științifică, didactică și interpretativă.

Tot în aceeași zi va avea loc un concert de muzică bizantină cultă vocal-instrumentală susținut de Ansamblul „Sf. Roman Melodul”, Grecia.

Programul integral este disponibil pe site-ul evenimentului.

Foto credit: Ziarul Lumina

Comentarii Facebook


Știri recente