Cel mai înalt for ştiinţific şi cultural al României la moment aniversar

Academia Română este cel mai înalt for ştiinţific şi cultural al României, care reuneşte personalităţi marcante din ţară şi din străinătate, din toate domeniile ştiinţei, artei şi literaturii.

Astăzi, 3 aprilie 2017 Academia Română este în zi de sărbătoare, prin marcarea unei întreite aniversări de anul acesta:

  • Se împlinesc 151 ani de la înființarea Academiei Române. Forul suprem de consacrare în cultura şi ştiinţa românească îşi are actul de naştere în Decretul Locotenenţei Domneşti din 1/13 aprilie 1866 prin care se înfiinţa în Bucureşti Societatea Literară Română. În august 1867 a fost aprobat Statutul Societăţii Literare Române, care menţionează constituirea Societăţii Academice Române, cu scopul de a lucra la înaintarea literelor şi a ştiinţelor între români, corp independent în lucrările sale de orice natură.
  • Tot în acest an se împlinesc 150 ani de la înființarea Bibliotecii Academiei Române – 6 august 1867;
  • Manifestările aniversare amintesc și împlinirea a 150 ani de la semnarea decretului privind întrunirea primei ședințe solemne a Academiei Române de domnitorul Carol I al României (1867).

Cu acest prilej astăzi se desfășoară o sesiune solemnă a Adunării Generale în Aula Academiei Române, la care participă numeroase personalități marcante ale societății și culturii românești.

Comentarii Facebook


Știri recente