Cel ce împlinește cuvintele Evangheliei, acela Îl urmează pe Hristos, spune IPS Ioan al Banatului (VIDEO)

IPS IOAN

Urmarea lui Hristos a fost tematica omiliei Mitropolitului Banatului din această duminică. IPS Părinte Ioan a atenţionat că îl urmăm pe Hristos atunci când din iubire faţă de El ne arătăm ascultători poruncilor Lui. Cel ce împlinește cuvintele Evangheliei, acela Îl urmează pe Hristos, a subliniat Înaltpreasfinţia Sa.

Ierarhul a explicat că nu oricum și oricine poate purta crucea Evangheliei lui Hristos, ci doar cel ce se leapădă de sine și-L urmează pe El. Explicând ce înseamnă lepădarea de sine, Înaltpreasfinția Sa a spus că această sintagmă nu presupune depersonalizarea sau anularea personalității noastre. Umblarea pe urmele lui Hristos înseamnă împlinirea Evangheliei Lui, a concluzionat Mitropolitul Banatului.

IPS Părinte Ioan a spus tuturor că Hristos ne cheamă să luăm crucea, nu crucea Lui, ci crucea noastră, deoarece Crucea Mântuitorului fost unică și nu mai poate fi purtată de cineva. Însă, potrivit cuvintelor Părintelui Mitropolit, este necesar să înțelegem că această cruce pe care o avem de purtat fiecare dintre noi nu trebuie asumată ca o pedeapsă, ci precum o cruce spre mântuire.

Cuvântul a fost rostit de Mitropolitul Banatului în cadrul Liturghiei oficiată duminică, 17 septembrie 2017, în biserica cu hramul „Nașterea Maicii Domnului” a Parohiei Timișoara-Iosefin, informează Răvan Fibișan de la Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Timișoarei.

Foto credit: Arhiepiscopia Timișoarei

Comentarii Facebook


Știri recente