Cel ce crede în Dumnezeu nu se teme de tot ceea ce poate veni asupra lui – Mitropolitul Teofan al Moldovei

Înaltpreasfințitul Părinte Teofan a vorbit duminică despre conduita creștinului raportată la credință și preocupările zilnice. Omilia a fost rostită cu ocazia sfințirii bisericii din Moimești cu hramul Sfânta Parascheva.

„De cele mai multe ori, suntem îngrijorați pentru tot ceea ce se va întâmpla pentru că nu avem credință. Cel ce crede în Dumnezeu nu se teme de tot ceea ce poate veni asupra lui ca îngrijorare sau ca suferință, astăzi, mâine, sau de-a lungul vieții”, a subliniat Înaltpreasfinția Sa.

De asemenea, Mitropolitul Moldovei a evidențiat în cuvântul catehetic expus credincioșilor în 7 iulie 2019 „prezența obsesivă în viața sufletului nostru a preocupărilor care ne cuprind întreaga noastră ființă”, informează Doxologia.ro.

Îndemnul Mântuitorului Hristos în legătură cu grija exagerată pentru preocupările cotidiene este „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și toate celelalte se adaugă vouă”.

Referitor la cuvintele lui Iisus, ierarhul a explicat că acestea „înseamnă a așeza tot ceea ce există acolo unde este locul”.

„Primul loc în viața noastră ar trebui să-l ocupe Dumnezeu. Dacă Dumnezeu ocupă primul loc în viața noastră sau tindem să ocupe primul loc în viața noastră, toate celelalte se adaugă nouă.”, a menționat Înaltpreasfinția Sa.

Tot cu prilejul sfințirii bisericii, Mitropolitul Moldovei a binecuvântat și lucrările efectuate la casa parohială.

La finalul Sfintei Liturghii, preotul paroh Bogdan Panțiru a primit rangul onorific de iconom stavrofor pentru implicarea în construcția lăcașului de cult.

Foto credit: Doxologia.ro

Comentarii Facebook


Știri recente

Strângere de fonduri pentru „Șura Culturală Gușterița”

„Șura Culturală Gușterița”, proiectul care presupune transformarea unei şuri din localitate într-un centru educațional pentru copiii defavorizați, se bucură de sprijin din partea comunităţii parohiale. Cele două parohii arondate Bisericii „Buna Vestire” din Gușterița organizează…