Cei patru salvatori SMURD care au pierit acum 3 ani în ultima lor misiune au fost pomeniţi la Haragâş

Cei patru salvatori SMURD de la Iaşi care au pierit acum 3 ani în ultima lor misiune au fost pomeniţi la Haragâş, Republica Moldova.

Slujba de pomenire a membrilor echipajului a fost oficiată de Preasfinţitul Părinte Veniamin, Episcopul Basarabiei de Sud.

Părintele Episcop a rostit un cuvânt în care a subliniat datoria de a-i pomeni pe cei patru salvatori şi a îndemnat „să nu uităm de credinţa, dragostea şi mai ales de demnitatea lor, fiindcă ei s-au sacrificat îndeplinind o misiune”.

În contextul acestei comemorări, ierarhul L-a rugat pe Dumnezeu „să trimită putere şi har celor care sunt în slujba ţării şi a neamului şi să le dăruiască bucuria de a se întoarce sănătoși în fiecare zi la casele lor”.

La eveniment au participat Domnul Daniel Ioniță, Ambasadorul României la Chișinău, Doamna Anca Corfu, Consulul General al României la Cahul, reprezentanți ai IGSU – Republica Moldova, SMURD IAŞI, autorități locale, dar și locuitori din localităţile învecinate.

La finalul manifestării, cei prezenţi au depus flori la monumentul ridicat în memoria eroilor, apoi au intonat Troparul Învierii Hristos a înviat!, informează Episcopia Basarabiei de Sud pe pagina de Facebook.

În data de 2 iunie 2016 echipajul SMURD Iaşi se afla în misiune peste Prut. După ce au preluat un pacient şi l-au transportat la Chişinău, cei patru au plecat la o altă solicitare.

În zona Haragâş din Republica Moldova elicopterul SMURD Iaşi s-a prăbuşit, iar toţi cei patru membri ai echipajului şi-au pierdut viaţa.

Foto credit: Facebook / Episcopia Basarabiei de Sud

Comentarii Facebook


Știri recente