Cei mai pregătiţi elevi seminarişti din ţară au fost premiaţi la Caransebeş

Elevii din cadrul celor 33 de Seminarii şi Licee cu profil teologic din toată țara, care au înregistrat rezultate notabile la Olimpiada Naţională de Religie dedicată lor, au fost premiaţi sâmbătă la Caransebeş.

Festivitatea de premiere s-a desfăşurat în Sala de Festivităţi „Mitropolit Nicolae Corneanu” a Centrului eparhial, în prezenţa Preasfinţitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului.

În deschidere un grup de elevi de la Şcoala Gimnazială „Traian Lalescu” din Cornea au susţinut un program folcloric, în care au prezentat portul, cântecul şi obiceiurile din Banatul de Munte.

În continuare au fost rostite alocuţiuni din partea membrilor comisiei de evaluare a Olimpiadei, dar şi a reprezentanţilor Patriarhiei Române, ai Ministerului Educaţiei Naționale, ai Inspectoratului Școlar Județean Caraș-Severin, ai Universităţii „Eftimie Murgu” din Reşiţa şi ai autorităţilor locale.

Din partea Patriarhiei Române a fost prezent Pr. Nicuşor Beldiman, Consilier patriarhal în cadrul Sectorului teologic educațional. Foto credit: Episcopia Caransebeşului

După aprecierile aduse olimpicilor Episcopul Caransebeşului a oferit membrilor comisiei de evaluare a Olimpiadei Diploma de excelenţă „Episcop Veniamin Nistor”, după care a urmat premierea celor care au obţinut rezultatele cele mai bune la această competiţie.

Premiile au fost oferite din partea Ministerului Educaţiei Naționale, Patriarhiei Române, Episcopiei Caransebeşului, dar şi din partea Inspectoratului Școlar Județean Caraș-Severin, Universităţii „Eftimie Murgu” din Reşiţa şi a Casei Corpului Didactic Caraş-Severin.

„Noi i-am considerat pe toți cei care au venit aici la Caransebeș foarte buni în privința cunoștințelor și am considerat că toți sunt premianți. Ne-am bucurat de zile frumoase și le mulțumim tuturor celor care și-au dat concursul pentru reușița acestei Olimpiade Naționale”, a subliniat Preasfințitul Părinte Lucian.

Ministerul Educaţiei a aprobat ca faza naţională a Olimpiadei de Religie pentru Seminarii Teologice şi Licee Ortodoxe din România să se desfăşoare anul acesta în municipiul Caransebeş unde, de peste 150 de ani funcţionează fără întrerupere o şcoală teologică cu tradiţie, Seminarul Teologic „Episcop Ioan Popasu”.

Această competiție a avut loc în perioada 8-12 mai și a cuprins pe lângă proba scrisă și un program cultural-artistic divers, vizitarea mai multor obiective turistice, precum  și cunoașterea tradițiilor locale.

Programul olimpiadei a fost inclus în cadrul „Zilelor credinței și culturii în Episcopia Caransebeșului”.

Foto credit: Episcopia Caransebeşului

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente