Cei 30 de români din insula Gozo au primit un dar înaintea Duminicii Migranților: Prima liturghie în română

În sâmbăta dinaintea Duminicii Migranților Români, în insula Gozo, Malta, a fost oficiată pentru prima dată Sfânta Liturghie în limba română. De acum, se va liturghisi o dată pe lună în insula Gozo, anunță Episcopia Italiei.

Slujbele în limba română vor fi oficiate într-un lăcaș de cult catolic, la Seminarul Teologic din Victoria, Gozo. Vezi locația exactă.

În insula Gozo, a doua ca mărime din Arhipelagul Maltez, trăiesc 30 de români.

Prima Liturghie a fost oficiată la Gozo de Preotul George Alexandru Popescu de la Parohia Ortodoxă Română „Nașterea Sf. Ioan Botezătorul” – Valletta, Malta.

Împreună cu clericul român a slujit Părintele Gorancic Risto, de la Parohia Ortodoxă Sârbă „Sf. Apostoli Petru si Pavel” – Malta. ©Episcopia Italiei

A doua zi, în Duminica Migranților Români, Părintele George Alexandru Popescu a slujit la Valletta. La Liturghie a fost prezent Ambasadorul Republicii Malta în România, Excelenta Sa, Prof. Bianco Lino.

Duminica migranţilor români este celebrată în Patriarhia Română anual, începând cu 2009, în prima duminică după Adormirea Maicii Domnului.

Citește și Mesajul Patriarhului Daniel pentru românii care trăiesc departe de țară: Să rămână permanent în contact cu cei dragi

Foto credit: Episcopia Italiei

Comentarii Facebook


Știri recente