Ceai cald oferit pelerinilor pe Colina Bucuriei

Tinerii din Asociația Studenților Creștini Ortodocși Români împreună cu membrii Ligii Tineretului Creștin Ortodox Român sunt prezenţi pe Dealul Patriarhiei în fiecare zi a pelerinajului prilejuit de hramul Catedralei Patriarhale. Aceştia le oferă ceai cald pelerinilor și îi întăresc în călătoria duhovnicească spre baldachinul sfinților împărtășindu-le din entuziasmul lor.

Ceaiul este preparat în condiții de maximă igienă, la Cantina Mensa a Arhiepiscopiei Bucureștilor.

„Ceai pentru pelerini” este o activitate așteptată cu multă bucurie de voluntarii A.S.C.O.R. și L.T.C.O.R. București, devenind o activitate cu tradiție în rândul filialei noastre. Astfel, în fiecare noapte în intervalul 22:00 – 05:00, începând cu 22 octombrie până pe 29 octombrie, perioadă în care credincioșii vor sta la rând pentru a se închina la moaștele Sf. Dimitrie cel Nou și ale Sf. Arhidiacon Ștefan, voluntarii A.S.C.O.R. și L.T.C.O.R. București vor împărți ceai pelerinilor. Ceaiul este pregătit în cantina Facultății de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul”. Pe Dealul Patriarhiei vor fi amplasate mai multe puncte de împărțire a ceaiului, astfel încât toată zona să fie acoperită, iar ceaiul fierbinte să ajungă în cel mai scurt timp la pelerini, a precizat Anastasia Cosma, Vicepreşedinte ASCOR Bucureşti.

Această activitate aduce multă bucurie, atât în sufletele pelerinilor, cât şi în sufletele tinerilor voluntari.

După ore de stat în frig, în care se acumulează inevitabil și oboseală, un pahar de ceai fierbinte devine o binecuvântare, un mic dar material, pe lângă cele multe duhovnicești, oferite de Sfântul Cuvios Dimitrie cel Nou celor care așteaptă cu inimă bună să se închine la Sfintele sale Moaște. De cealaltă parte sunt voluntarii. Aceeași bucurie, aceleași sentimente frumoase se așează și în inimile lor. Un „Mulțumesc!” sincer, un zâmbet cald,  un „Dumnezeu și Sfântul Dimitrie să vă binecuvânteze!”, toate acestea fac ca acest mic și aparent nesemnificativ gest să capete o însemnătate aparte, a precizat Anastasia Cosma, Vicepreşedinte ASCOR Bucureşti.

Comentarii Facebook


Știri recente