Cea mai mare poruncă a credinței este dragostea – Mitropolitul Petru

Mitropolitul Petru al Basarabiei a precizat în cadrul Sfintei Liturghii oficiată duminică la Paraclisul Mitropolitan Sf. Ioan Teologul din Chişinău că în creștinism „cea mai mare poruncă a credinței este dragostea”.

În omilia rostită în 9 septembrie 2018, Mitropolitul Basarabiei a explicat credincioșilor prezenți Evanghelia zilei.

Înaltpreasfinția Sa a evidențiat că în pericopa evanghelică întâlnim două raportări diferite ale dragostei, „pe de o parte dragostea față de Dumnezeu venită din tot sufletul și din tot cugetul nostru, iar pe de altă parte dragostea față de aproapele pe care trebuie să-l iubim ca pe noi înșine”.

Acestea două nu pot fi separate una de cealaltă pentru că cel pătruns de dragostea dumnezeiască se definește prin dragostea față de aproapele său, a explicat ierarhul.

Mitropolitul Petru a precizat că a iubi „pe aproapele ca pe tine însuţi, înseamnă să ai grijă de viaţa și de mântuirea lui ca de viaţa şi mântuirea ta”.

La final ierarhul a afirmat că „nu există mai mare dovadă a dragostei, decât să faci pentru cel iubit orice ca să ajungă în Rai”, informează site-ul oficial al Mitropoliei.

Foto credit: Mitropolia Basarabiei

Comentarii Facebook


Știri recente