Cea de a XXI-a Consfătuire Panortodoxă a Reprezentanților Bisericilor Ortodoxe a avut loc la Atena

În Grecia, la Atena, a avut loc săptămâna aceasta cea de-a XXI-a Consfătuire Panortodoxă a Reprezentanților Bisericilor Ortodoxe și a Sfintelor Mitropolii.

Întâlnirea a avut ca temă ereziile și parareligiile și a stat sub titlul „Erezii contemporane – proveniența, manifestările și înțelegerea lor”. La reuniune au participat 11 Biserici Ortodoxe și 76 de Mitropolii ale Bisericii Elene.

Biserica Ortodoxă Română a fost reprezentantă de Preasfințitul Ciprian Câmpineanul, Episcop-Vicar Patriarhal.

Preasfintia Sa a declarat la sosirea în țară, pentru Radio TRINITAS: „Bisericile Ortodoxe surori, dar în special Biserica Ortodoxă Greacă trebuie să își întărească mai mult activitatea misionară în rândul credincioșilor proprii, informându-i cum se cuvine asupra apariției unor fenomene parareligioase. Mai mulți vorbitori au scos în evidență importanța mijloacelor de comunicare cum este radioul, televiziunea și cotidianul. S-a dat exemplul Patriarhiei Române, subliniindu-se faptul că învățăturile auzite și imaginea au un mare efect asupra celor care urmăresc. A fost redactat un document semnat de către toți reprezentanții, care va fi tradus și depus la Cancelaria Sfantului Sinod, care precizează anumiți pași pe care trebuie să ii urmeze fiecare birou specializat pe lângă mitropoliile respective cu astfel de probleme, astfel încât rezultatele să fie cât mai bune.”

Comentarii Facebook


Știri recente